O X I - Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ - Γ Ι Α - Τ Ο Υ Σ - Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ

Δευτερόλεπτα

Στο εδώλιο ο Ντογιάκος! Απολογήθηκε σήμερα ο “παναθηναϊκάκιας” για το σκάνδαλο της παράνομης εκλογής του

♠ Posted by freegoldendawn at 5:45 π.μ.

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα ο πειθαρχικός έλεγχος για την παράνομη εκλογή του "παναθηναϊκάκια" στην εισαγγελία εφετών. 

Ο αχυράνθρωπος του Σαμαρά απολογήθηκε σήμερα καταθέτοντας υπόμνημα στον Προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστηρίων Ν. Λεοντή στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες της παράνομης εκλογής του.

Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της από 20-8-2015 προς τον επιθεωρητή δικαστηρίων, ανέφερε πως τόσο ο Ντογιάκος όσο και η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη «με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους κατέστησαν υπεύθυνοι για το πλήγμα του κύρους και της αξιοπιστίας τόσο τους θεσμού της Δικαιοσύνης όσο και τους θεσμούς του αυτοδιοίκητου»Η εκλογή Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου τον Νοέμβριο του 2014 έγινε με παράτυπο τρόπο, καθώς βάσει του κανονισμού, δεν είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Η ιστορία ξεκινά με την προαγωγή του τότε προϊσταμένου Παναγιώτη Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λόγω της προαγωγής παραιτήθηκε από τη θέση του και προκηρύσσει κηρύχθηκαν εκλογές στις 29 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον νόμο 1756/1988, στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν οι μισοί εισαγγελείς του Εφετείου με βάση τη σειρά αρχαιότητας. Στη λίστα που συνέταξε η εκτελούσα τότε χρέη προϊσταμένης, Γεωργία Τσατάνη, με τους εισαγγελικούς λειτουργούς που μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, συμπεριέλαβε 21 εισαγγελείς, μεταξύ αυτών και ο Ντογιάκος, ο οποίος ήταν τελευταίος όσον αφορά στην αρχαιότητα. Κατά την πρόεδρο αυτό ήταν παράνομο γιατί ναι μεν είχε ληφθεί η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την προαγωγή του κ. Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο δεν είχε εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, κάτι που έγινε τον επόμενο μήνα. Ως εκ τούτου κατά τη διενέργεια των εκλογών ο κ. Καραγιάννης εξακολουθούσε να ανήκει στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών και έπρεπε να συμπεριληφθεί στην λίστα των εκλόγιμων ενώ ο Ντογιάκος όχι.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντογιάκος , στο υπόμνημα του , αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: Σύμφωνα με διατάξεις του Ν.1756, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει δικαιοδοσία μόνο στους δικαστές και όχι στους εισαγγελείς, οι οποίοι εποπτεύονται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επιπλέον οι μόνοι αρμόδιοι για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης όλων των δικαστικών λειτουργών, είναι εκτός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστηρίων. Ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης όταν παραγγέλλει τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος εισαγγελικού λειτουργού, αναθέτει αυτή σε εισαγγελέα ανώτερου βαθμού από εκείνον που κατέχει ο ελεγχόμενος. Εν ολίγοις στην προκειμένη περίπτωση η παρέμβαση της κ.Θάνου ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό. Επί της ουσίας δε του θέματος, υποστήριξε πως ορθώς συμπεριλήφθη στη λίστα αφού ο κ. Καραγιάννης παραιτήθηκε ενώ εκ του νόμου δεν μπορούσε να διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη θέση του προϊσταμένου, ενώ όπως αναφέρει, και ο ίδιος ο κ.Καραγιάννης δεν εξέφρασε καν τέτοια πρόθεση. Πέραν αυτών, αναφέρουν, πως είναι απολύτως βέβαιο ότι αν συνέτρεχε οποιαδήποτε παρανομία ή αμφισβήτηση σχετικά με τον αριθμό και τα πρόσωπα των υποψηφίων, θα προβαλλόταν σχετική ένσταση τουλάχιστον εκ μέρους κάποιου εξ αυτών, ο οποίος ασφαλώς και θα είχε άμεσο έννομο συμφέρον προς τούτο. 

Φυσικά ο παναθηναϊκάκιας δε λέει τίποτα για την ουσία της υπόθεσης - και τι να πει άλλωστε, από την στιγμή που έλαβαν χώρα απίστευτες αυθαιρεσίες για να βρεθεί στη θέση του προϊσταμένου. Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τον ίδιο, αλλά και τους "κυκλωματίες" Μπάμπη Αθανασίου και Σαμαρά, που βλέπουν το παραδικαστικό τους κύκλωμα να ξηλώνεται με ταχείς ρυθμούς.