O X I - Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ - Γ Ι Α - Τ Ο Υ Σ - Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ

Δευτερόλεπτα

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

♠ Posted by freegoldendawn at 7:18 μ.μ.
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η συνήθως φαντασιόπληκτη και μονίμως εμπαθής πολιτική αγωγή απεχώρησε από την αίθουσα του Δικαστηρίου, αυτήν την φορά  διαμαρτυρομένη για την εύλογο άρνηση της Προέδρου να αναγνωσθεί καταγγελία της πολιτικής αγωγής, συμφώνως προς την οποίαν ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης... χαστούκισε έναν «δημοκρατικό πολίτη» τουρκικής καταγωγής.


Η αστυνομία διέψευσε το καταγγελλόμενο φαντασιακό σενάριο  και άφησε να εννοηθεί ότι ουδέν περιστατικό βιαιοπραγίας υπήρξε. Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατήγγειλαν ότι το «γεγονός» αφορά σε  μεθοδευμένη προβοκάτσια από αλλοδαπούς αριστεριστές, η οποία αποσκοπούσε να δυναμιτίσει την εν εξελίξει δίκη. Το Δικαστήριο ηρνήθη οιανδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο, τουλάχιστον αμφιλεγόμενο περιστατικό.



Ας δούμε όμως τι συνέβη: Για πρώτη φορά ευρίσκοντο από ενωρίς εντός της αιθούσης ξένοι υπήκοοι - από την πλευρά της πολιτικής αγωγής - ώστε να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Στο διάλειμμα εξήλθαν από το οπίσθιο μέρος και  κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου κάθονται οι συνήγοροι υπεράσπισης. Εκεί εστάθησαν σε βραχύτατη απόσταση από αυτούς και δεν έπαυσαν να τους κοιτούν επιμόνως, ενώ μετ’ ολίγον μεσολάβησαν αστυνομικοί.



Τότε ένας Γερμανός υπήκοος... τουρκικής καταγωγής, ο 28ετής Alp Kayserilioglou κατήγγειλε ότι τον χαστούκισε ένας συνήγορος υπεράσπισης. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής προσεπάθησαν να ανακινήσουν ζήτημα, όμως η Πρόεδρος απέρριψε το αίτημά τους και τους συνέστησε να μην απομακρυνθούν, διότι η δίκη θα συνεχιστεί ακόμα και ερήμην τους. Τότε, ενεφανίσθη η μάρτυς κατηγορίας κα Καραγιαννίδου και – εν συνεννοήσει προς την πολιτική αγωγή – είπε ότι αδυνατεί να συνεχίσει καταθέτουσα, διότι αισθάνεται αδιαθεσία. Μετά τούτο, το Δικαστήριον διέκοψε για την Τρίτη 08-12 και ώρα 9πμ, οπότε θα συνεχιστεί η διακοπείσα κατάθεση της κας Καραγιαννίδου με ερωτήσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. 

Κατά το καθαρώς δικονομικόν  μέρος της συνεδριάσεως, εξεκίνησε σήμερα την κατάθεσή της η κα Παρασκευή Καραγιαννίδου, φίλης της κας Δήμητρας Ζώρζου, η οποία εξετασθείσα στην προηγουμένη συνεδρίαση εδήλωσε μέλος του ΚΚΕ. Η μάρτυς, (η παρουσία της οποίας στον τόπο του εγκλήματος αμφισβητείται εντόνως από την υπεράσπιση), δεν ήτο εις θέσιν να περιγράψει σαφώς το περιστατικό που ισχυρίζεται ότι εβίωσε, ενώ οι αναφορές της περιορίστηκαν σε αόριστες γενικολογίες και πράγματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.



Επίσης η μάρτυς περιέπεσε σε αντίφαση καθώς, ενώ είπε ότι «είδε τον Ρουπακιά μπροστά στα μάτια της να κατεβαίνει από το αμάξι του και να μαχαιρώνει τον Φύσσα», ομολόγησε ότι όταν εμφανίστηκε αρκετές ώρες μετά το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου  ως «αυτόπτης μάρτυρας» προκειμένου να δώσει κατάθεση, οι αστυνομικοί της έδειξαν τον Ρουπακιά, αλλά δεν τον ανεγνώρισε !



Σε ερωτήσεις του Δικαστηρίου εάν είδε άτομα με ρόπαλα να επιτίθενται στον Φύσσα και στην παρέα του και εάν άκουσε κάποιον να δίδει παραγγέλματα στα πρόσωπα που συνεπλάκησαν με την παρέα του Φύσσα, η μάρτυς ήτο αρνητική.


Στην συνεδρίαση της 11ης  Δεκεμβρίου και ημέρας Παρασκευής, οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής παρουσίασαν εξόχως αποκαλυπτικό βίντεο που έχει ληφθεί από παρακείμενο του χώρου του εγκλήματος κατάστημα, επί της οδού Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Η εικόνα είναι αρκούντως καθαρή και προδήλως αποδομεί όλους τους ψευδείς και δολίους ισχυρισμούς των μαρτύρων κατηγορίας περί τάχα «επιθέσεως τάγματος εφόδου», αποδεικνύει δε ότι ο Ρουπακιάς με τον Φύσσα συνεπλάκησαν στο σημείο μόνοι τους !


Επιπλέον, το εν λόγω βίντεο αποδεικνύει σαφώς ότι οι Κες Ζώρζου και Καραγιαννίδου δεν ήσαν όπως ισχυρίζονται αυτόπτες μάρτυρες, καθώς φαίνεται ότι δεν πέρασαν ποτέ από το σημείον στο οποίον υποτίθεται ότι ίσταντο και παρακολουθούσαν το ανθρωποκτόνο περιστατικό. Το οπτικοακουστικό υλικό αυτό θα προβληθεί ολόκληρο σε επόμενο στάδιο της δίκης, όταν θα αναγιγνώσκονται και θα αξιολογούνται τα έγγραφα της δίκης.


Η δίκη εσυνεχίσθη με την κατάθεση της κας Παρασκευής Καραγιαννίδου, η οποία όταν της επεδείχθησαν φωτογραφίες από την... «ανθρωπιστική» δράση των «δημοκρατικών» ταγμάτων εφόδου του ΚΚΕ, δήλωσε ότι στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται επιθέσεις, αλλά... «ειρηνικές πορείες», ενώ οι ερυθροί σύντροφοι φορούν κράνη για προστασία και πως οι σημαίες τους δεν στηρίζονται σε ξύλινα παλούκια, αλλά το υλικό τους  είναι αβλαβές πλαστικό!


Χαρακτηριστική φωτογραφία των... αόπλων «ειρηνικών μπολσεβίκων» η οποία επεδείχθη στην μάρτυρα


Στις ακριβόλογες και ρηξικέλευθες καταιγιστικές ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλαν οι συνήγοροι υπερασπίσεως προς την μάρτυρα, οι «ειρηνιστές» δικηγόροι του ΚΚΕ απήντησαν... με ύβρεις και απειλές του τύπου «θα δείτε εσείς, δεν θα μπορείτε να περπατάτε στο δρόμο !», για να τους ακολουθήσουν συμπληρωματικώς διάφοροι αριστεριστές από το ακροατήριο που φώναζαν «θα κάνουμε άλλο δικαστήριο μετά !».


Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση της καταθέσεως της κας Καραγιαννίδου, απ’ όπου και το ακόλουθο χαρακτηριστικό απόσπασμα εκ της αγορεύσεως του συνηγόρου Δημητρίου Παπαδέλη:


«Είναι εντυπωσιακή η κατάθεση της μάρτυρος για τον εξής λόγο. Μου έκανε εντύπωση και δεν θα ασχολιόμουν, εάν σταμάταγε στο πρώτο στάδιο της απαντήσεως που σας έδωσε, ότι όλα αυτά περί εγκληματικής οργάνωσης τα γνωρίζω από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οπότε θα έλεγα εντάξει, τα είδε, τα άκουσε, οκ. Όταν όμως άρχισε να απαντά, και πραγματικά εκεί ήταν το ενδιαφέρον, σε όρους όπως «περιφερειάρχης», «πυρηνάρχης», εντολές από πάνω προς τα κάτω, και ξέρω πώς δρουν και ξέρω τον Αρχηγό και όλα αυτά, σκέφτηκα, μια φοιτήτρια του γεωπονικού πανεπιστημίου, δηλαδή ανώτατης μορφώσεως, να μας απαντήσει και γι’ αυτό της είπαμε “σας παρακαλώ εξηγήστε μας γιατί ο περιφερειάρχης, ποιος είναι ρόλος του και ποια είναι η ποινική αξιολόγηση και ποιες είναι οι συγκεκριμένες πράξεις οι οποίες να εντάσσονται στο κατηγορητήριο”. Σε αυτή την ερώτηση η μάρτυρας τήρησε σιγή ιθχύος. Τι έχει να κάνει ο περιφερειάρχης, ώστε να δούμε αν είναι παράνομο ή όχι; Σαν έννοια και ποια πράξη τον συνδέει με τον εντολέα μου αλλά και γενικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους; Ξανά σιγή ιχθύος από τη μάρτυρα. Τότε έγινε διακοπή της δίκης. Επανήλθαμε και συνέχισα τις ερωτήσεις... Να φύγουμε από την πρώτη ερώτηση αν δεν μπορεί να δώσει τον ορισμό του περιφερειάρχη μια φοιτήτρια 6ου έτους στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, που μας είπε ότι πηγαίνει σε πορείες από μαθήτρια. Προφανώς ασχολείται από το 15μελές στο σχολείο της. Έτσι εκπαιδεύονται τα παιδιά σιγά - σιγά. Άρα εκπαιδεύεται στο πώς υπάρχει μια δομή, υπάρχει μια συγκρότηση, κάποιος παίρνει τις αποφάσεις. Τα ξέρουν αυτά τα παιδιά σήμερα. Δεν μπορεί επομένως με μία τέτοια κατάρτιση επιστημονική να σας λέει δεν ξέρω άλλα πράγματα. Και πραγματικά εντυπωσιάστηκα όταν σας λέει δεν ξέρω αν υπάρχει περιφέρεια σε άλλο κόμμα, δεν ξέρω τι σημαίνει τοπική οργάνωση, αυτά από άνθρωπο το 2015 ο οποίος αύριο θα πάρει πτυχίο και θα βγει στην κοινωνία, δείχνουν απόλυτη μονομέρεια, εντυπωσιάζει η στατικότητα του μυαλού, και αυτό το οποίο επέδειξε εδώ μέσα ότι μόνο εκεί θα σταματάει την κατάθεσή της, και θα βάλει φραγμό στην γενικότερη τοποθέτησή της, την καθιστά κυρία Πρόεδρε, τουλάχιστον αναξιόπιστη.  Και θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η ψευδορκία είναι αδίκημα που στρέφεται κατά της δικαιοσύνης. Και έχετε μία μάρτυρα που έχει μπλοκάρει τις απαντήσεις της σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έχει κλείσει τα μάτια και τα αυτιά σε όλα τα υπόλοιπα, και σταματάει μόνο σε μια δραστηριότητα ενός συγκεκριμένου κόμματος και τα άλλα τα παραβλέπει, και αδιαφορεί ή κάνει πως αδιαφορεί, θεωρώ πως δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη, ούτε αν ήτανε στο παγκάκι, ούτε αν ήταν πουθενά αλλού.»

Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 κατέθεσε στην συνεδρίαση η αστυνομικός κα Αγγελική Λεγάτου. Η εικόνα για το συμβάν που παρουσίασε ήτο εντελώς διαφορετική από αυτήν την οποίαν δολίως προβάλλουν τα ΜΜΕ.

Συμφώνως προς την  αστυνομικό οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο είχαν γίνει «ένα κουβάρι». Πιο επιθετικός και ερειστικός απ’ όλους ήταν ο Παύλος Φύσσας ! Ήταν αδύνατο να τον ελέγξει και χρειάστηκε την συνδρομή συναδέλφων της. «Τα ΜΜΕ έχουν πει πολλά ψέματα για το συμβάν» εδήλωσε η κα Λεγάτου. Επίσης απεκάλυψε ότι μετά το περιστατικό συνεκεντρώθη στο επίμαχο σημείο κόσμος, ο οποίος δεν ήταν φιλικός προς την αστυνομία. Η έδρα εξήσκησε ιδιαιτέρα πίεση στην μάρτυρα, οι δε ερωτήσεις ήσαν καταιγιστικές. Ετονίσθη ιδιαιτέρως η χαλαρά στάση των αστυνομικών : «Δεν μπορούσατε να πυροβολήσετε στον αέρα;» ρώτησε η κα Πρόεδρος. Επίσης η έδρα επέμεινε και τόνισε με τις ερωτήσεις της ότι, η ομάς ΔΙΑΣ θα ημπορούσε να είχε δώσει τέλος στο επεισόδιο, ώστε αυτό να μην κατέληγε στον φόνο του Παύλου Φύσσα. Η αστυνομικός αρκέστηκε να ειπει πως οι συνάδελφοί της δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι.
Η κατάθεσή της θα συνεχιστεί αύριο με τις υπόλοιπες ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και με τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 εσυνεχίσθη η κατάθεση της μάρτυρος αστυνομικού κας Αγγελικής Λεγάτου. Από την αφήγησή της ανατρέπονται όλα τα έως τούδε φερ’ ειπείν δεδομένα και η εικών που είχε δημιουργηθεί από τα ΜΜΕ σχετικώς με την δολοφονία Φύσσα. Συμφώνως προς την αστυνομικό, στο σημείον της συμπλοκής ευρίσκοντο μόνον ο Φύσσας και ο Ρουπακιάς. Ουδέν άλλο πρόσωπο συμμετείχε στην συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατο του μουσικού. Στην συμπλοκή αυτήν  ο επιτιθέμενος ήταν ο Φύσσας και αμυνόμενος ο Ρουπακιάς ! Η συγκεκριμένη κατάθεση ανατρέπει συνολικώς την υπόθεση περί «εγκληματικής οργανώσεως».
Ας εγκύψουμε λοιπόν σε όλους τους εξόχως αποκαλυπτικούς διαλόγους της εν λόγω συνεδριάσεως:

(Π = Πρόεδρος και Δ = Δικηγόρος)
Δ: Θέλω να μου πείτε για ποιο λόγο συλλάβατε μόνο τον Ρουπακιά και όχι κάποιον από τους υπόλοιπους.  
ΛΕΓΑΤΟΥ: Δεν μπορούσαμε να συλλάβουμε και τα 40-50 άτομα, γιατί δεν τα είδαμε να διαπράττουν κάτι. Εμείς το δράστη συλλάβαμε.
Δ: Ανήκαν όλοι στη Χρυσή Αυγή; Δηλαδή οι 4 ή οι 15-20 ή οι 50 ήτανε της ιδίας οργανώσεως;
Π: Είστε σε θέση εσείς να πείτε αν ήταν της ίδιας οργανώσεως όπως ακριβώς σας ρωτάει ο κύριος συνήγορος;

ΛΕΓΑΤΟΥ: Όχι δεν μπορώ να πω.
 Δ: Είδατε άτομα συγκεντρωμένους σαν ομάδα, να στέκονται στο απέναντι πεζοδρόμιο από αυτό που ήταν ο Ρουπακιάς;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Όχι δεν είδα.
ΛΕΓΑΤΟΥ: Εφόσον έβγαλα την αστυνομική ράβδο σταματήσανε τα 4 αυτά άτομα και φύγανε. Συνέχισε μόνο ο Φύσσας με το Ρουπακιά.
Δ: Αυτοί οι 2 που συνέχισαν να χτυπιούνται ποιοι ήσαν δηλαδή;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Ο Φύσσας με τον Ρουπακιά.
Δ: Αντηλάσσοντο εκατέρωθεν δηλαδή γροθιές, κλωτσιές και ό, τι άλλο; Γρονθοκοπήματα; Εκατέρωθεν δηλαδή; Και από τις δύο πλευρές;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Από μακριά δεν μπορούσα να διακρίνω. Γιατί ήταν και τα υπόλοιπα άτομα.
Δ: Αφού λέτε ότι συνέχισαν να χτυπιούνται οι 2 αυτοί. Δεν είδατε; Πώς συνέχισαν δηλαδή να χτυπιούνται; Κατά ποίον τρόπο;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Είδα χέρια, κλωτσιές..
Δ: Πώς;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Είδα κάποιες κλωτσιές, κάποια χέρια να φεύγουνε…
Δ: Δηλαδή μόνο από τη μία πλευρά του Ρουπακιά ή και από την άλλη πλευρά του Φύσσα;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Και από τις δύο.
Δ: Επιμένω. Υπήρχε δίπλα σας εγγύτερα,  ο Ρουπακιάς και πιο πίσω ο Φύσσας. Εγγύτερα ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτό είναι δεδομένο. Γιατί λοιπόν όπως μας λέτε δεν πιάσατε πρώτα τον Ρουπακιά για να τον τραβήξετε και πιάσατε τον Φύσσα;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Σας το έχω πει για ποιον λόγο τραβήξαμε τον Φύσσα πρώτα.
Δ: Μας λέτε ότι αυτόν που πιάνουμε πρώτο…
ΛΕΓΑΤΟΥ: Δίπλα ήτανε και οι δύο.
Δ: Γιατί επομένως δεν πιάσατε πρώτα τον Ρουπακιά τον πρώτο, τον πιο κοντινό σε εσάς και πιάνετε τον Φύσσα, δηλαδή τον δεύτερο;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Σας είπα για ποιον λόγο. Γιατί ο Φύσσας ήταν πιο εξαγριωμένος.
Δ: Με ποιο κριτήριο, από ποιο στοιχείο θέλατε να ξεπεράσετε το Ρουπακιά και να πάτε στον Φύσσα; Πιστεύατε ότι θα κάνει ζημιά ο Φύσσας σε αυτόν που χτυπούσε;
ΛΕΓΑΤΟΥ: Δεν ήξερα αν θα έκανε ζημιά. Εγώ ήθελα να σταματήσω τον καβγά. Πίστευα ότι ο Φύσσας τον προκαλούσε, επειδή φώναζε και έβριζε τον Ρουπακιά. Ενώ τον Ρουπακιά δεν τον άκουσα να λέει κάτι.  
Στην 41η  συνεδρίαση του Δικαστηρίου, της Τρίτης 22ας  Δεκεμβρίου 2015, εξεκίνησε η κατάθεση του Δημήτρη Μπάγιου, αστυνομικού της ομάδος ΔΙΑΣ. Ο μάρτυς κατέθεσε ότι το αρχικό σήμα που έλαβαν από το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως ανέφερε επεισόδιο στην καφετέρια «Κοράλλι». Φθάνοντας εκεί μετά από 2-3 λεπτά, είδε άτομα δίχως χωρίς ρόπαλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβεβαιούται ο ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής, για δήθεν οπλισμένη ομάδα - «τάγμα εφόδου» που επετέθη στην παρέα του Παύλου Φύσσα. Εξερχόμενος ο μάρτυς στην οδόν Τσαλδάρη, είδε τον Φύσσα να τσακώνεται με τον Ρουπακιά, όχι όμως άλλα άτομα που να παραπέμπουν σε Χρυσαυγίτες.
Χαρακτηριστικοί και αποκαλυπτικοί ήσαν οι διάλογοι:

«Πρόεδρος: Φθάνετε λοιπόν στη συμβολή Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη. Τι βλέπετε;
Μπάγιος: Τους συναδέλφους μου που τρέχουνε.
Πρόεδρος: Άλλο τίποτε;
Μπάγιος: Κόσμο άσχετο, περαστικοί. Δύο εδώ, δύο εκεί, απλός κόσμος, είναι πολυσύχναστος δρόμος η Τσαλδάρη.
Πρόεδρος: Τι άλλο είδατε;
Μπάγιος:  Συνεχίζω να τρέχω προς το σημείο.
Πρόεδρος: Δηλαδή εκτός από τους συναδέλφους σας να τρέχουν, άλλο τίποτα δεν είδατε;
Μπάγιος: Εκείνη τη στιγμή όχι. Με το που πέρασα τη νησίδα, είδα τους συναδέλφους μου το Δεληγιάννη με τη Λεγάτου να τραβάνε το Φύσσα δεξιά και ο Ρώτας με τον Τσολακίδη ήταν αριστερά σε ένα άλλο άτομο (το Ρουπακιά). Και τους είπε εκείνη τη στιγμή ο Φύσσας «όχι εμένα ρε παιδιά, αυτός ο πούστης με μαχαίρωσε».
Μετ’ ολίγην ώρα ο αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία και εζήτησε να γίνει διακοπή ολίγων λεπτών. Αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το βήμα, ο μάρτυς έχασε τις αισθήσεις του και του προσεφέρθησαν οι πρώτες βοήθειες.



Στην τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2015, της 23-12-2015 με την  συνέχεια της καταθέσεως του αστυνομικού της ομάδος ΔΙΑΣ Δημήτρη Μπάγιου. Αρχικά, ο μάρτυς απήντησε σε ερωτήσεις της Προέδρου και των Εισαγγελέων. Στην συνέχεια έκαναν ερωτήσεις οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής. Η ταραχώδης αμηχανία των δικηγόρων πολιτικής αγωγής ήτο εμφανής, καθώς παρά τις επίμονες προσπάθειές τους, από την κατάθεση του μάρτυρος δεν απέρρεε κάποιο στοιχείο που να καταδεικνύει μιαν οργανωμένη επίθεση. Στις ακατάπαυστες και ταυτόσημες ερωτήσεις τους, εκείνος ετόνισε επανειλημμένως ότι δεν είδε να υπάρχει κοινή δράση του Ρουπακιά με κάποιο άλλο άτομο ή άλλα άτομα.
Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εν λόγω συνεδρίαση:

«Μπάγιος: Εμείς φτάσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και συλλάβαμε το δράστη…
Πρόεδρος: Είδατε να βγαίνει κανένας άλλος από το αυτοκίνητο;
Μπάγιος: Όχι πλην του Ρουπακιά δεν υπήρχε κανένας άλλος.
Πρόεδρος: Επιχείρησε κανένας να αποτρέψει τη σύλληψη του Ρουπακιά;
Μπάγιος: Όχι, κανένας. Στο σημείο εκεί κοντά δεν ήρθε κανένας.
Πρόεδρος: Ακούσατε κανέναν έστω από μακριά να φωνάζει, κάτι να λέει;
Μπάγιος: Δεν άκουσα κάτι.
Πρόεδρος: Δηλαδή η σύλληψη του Ρουπακιά ήταν κάτι εύκολο; Δεν είχε καμιά δυσχέρεια;
Μπάγιος:  Όχι δεν μας δυσκόλεψε. Εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε κάποιος να επιχειρήσει να τον πάρει από τα χέρια μας, αλλά δεν ήρθε.
Πρόεδρος: Ο ίδιος έφερε κάποια αντίσταση;
Μπάγιος: Όχι, δεν έφερε καθόλου αντίσταση.

………………………………..
Εισαγγελέας: Είδατε 50 άτομα. Κινδύνευε κάποιος από αυτούς;
Μπάγιος: Εκείνη τη στιγμή από αυτά τα άτομα δεν υπήρχε κίνδυνος για κάποιον άλλον. Δεν μου ζήτησε κάποιος να τον βοηθήσω.
Εισαγγελέας: Αυτά τα άτομα πώς ήσαν; Ήσαν συντεταγμένα; Είδατε κάποιον επικεφαλής που να έδινε εντολές;
Μπάγιος: Ήτανε σκόρπιοι μέσα στο χώρο. Για επικεφαλής δεν αντιλήφθηκα. Δεν ήταν συντεταγμένοι. Ήταν ένας εδώ, ένας εκεί.
Εισαγγελέας: Αυτά τα άτομα τι ρόλο διαδραμάτισαν στο περιστατικό της δολοφονίας;
Μπάγιος: Εγώ προσωπικά δεν τους είδα να παίζουν κάποιο ρόλο εκείνη τη στιγμή.  
Εισαγγελέας: Εσείς αναγνωρίζετε κάποιο άτομο από αυτά τα παρόντα που είναι στο ακροατήριο αυτή τη στιγμή;
Μπάγιος: Μόνο το Ρουπακιά.
Εισαγγελέας: Κανέναν άλλο άτομο δεν αναγνωρίζετε;
Μπάγιος: Όχι.

…………………………………………..
Πολιτική Αγωγή: Τόσο δυνατά φώναζε ο Παύλος, που μπορούσατε και εσείς να ακούτε τι έλεγε;
Μπάγιος: Ναι φώναζε. Ήταν εξαγριωμένος.
Πολιτική Αγωγή: Αυτό το περιστατικό όπως το ζήσατε από την αρχή μέχρι το τέλος, μέχρι τη στιγμή δηλαδή της σύλληψης του Ρουπακιά, έχει καταγραφεί στη συνείδησή σας ως ενιαίο περιστατικό ή ως δύο ανεξάρτητα περιστατικά; Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εμπλέκονται ή δεν έχουν καμία σχέση όλοι αυτοί που έχετε δει από την αρχή μέχρι το τέλος;
Μπάγιος: ο Ρουπακιάς δεν είχε σχέση με τους άλλους. Ούτε στην εικόνα ούτε σε κάτι άλλο.
Πολιτική Αγωγή: Αυτό πού το ξέρετε;
Μπάγιος: Το είδα.»