O X I - Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ - Γ Ι Α - Τ Ο Υ Σ - Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ

Δευτερόλεπτα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ & ΧΑΜΕΡΠΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ

♠ Posted by freegd in at 8:00 π.μ.
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο κωμικοτραγικός «μαραθωνομάχος» Πουλικόγιαννης και μια αξιολόγηση μαρτύρων η οποία κυριολεκτικώς ανέτρεψε πλήρως τις ψευδείς καταθέσεις! Με την διαδικασία της αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων, έπεσε η αυλαία στην τραγελαφική υπόθεση του ΚΚΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση.


Η διαφορά στο επίπεδο των επιχειρημάτων μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ήταν τουλάχιστον χαοτική και αυτό έγινε αμέσως αισθητό στο ακροατήριο.

Μην έχοντες κάτι ουσιώδες να ειπούν, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κατέφυγαν σε πρωτόγνωρες ποικίλες ασυναρτησίες. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του ΚΚΕ Παναγιώτης Σαπουντζάκης ανέφερε:

«Επειδή μας απασχολεί να αποδείξουμε αν υπήρχε παράγγελμα έναρξης και λήξης στην υπόθεση του Περάματος. Δεν είναι απαραίτητο να αποδειχθεί παράγγελμα. Όταν ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος το ’40, άκουσε κανείς το παράγγελμα του Μουσολίνι; Αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου. (sic!)

…Οι επιδρομείς στο Πέραμα θέλανε  τη φυσική εξόντωση των μελών του ΠΑΜΕ, ήταν υπέρτεροι. Κατά τους κανόνες του πολέμου, ο επιτιθέμενος αιφνιδιάζει. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και ο Μιλτιάδης στη Μάχη του Μαραθώνα. Επιτέθηκε με 10.000 Έλληνες και διέσπασε το ασθενές κέντρο των Περσών και νίκησε. Το ίδιο έγινε και στο Πέραμα. 

…Στο Πέραμα τραυματίστηκαν 9 από τα 20 μέλη του ΚΚΕ. Αυτό είναι μεγαλύτερος αριθμός απωλειών και από τον πόλεμο της Αλβανίας. Και στο Ιράκ οι Αμερικανοί δεν είχαν απώλειες 40%.


Γιατί τόσο είναι 9 στους 20. 
Για να μην πω στη μάχη του Μαραθώνα που οι απώλειες των Ελλήνων ήταν 180 άτομα από τους 10.000. Μάλιστα τότε πολεμούσαν από κοντά, με σπαθιά. Όχι από μακριά με αεροπορίες κλπ. όπως σήμερα.

Η άλλη πλευρά είναι ειδική στον πόλεμο. Εφαρμόζει τη θεωρία του Πολέμου του φον Κλαούζεβιτς».


Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι να σχολιάσει γι’ αυτές τις ασυναρτησίες…Αποτελούν τιτάνια λεκτικά μνημεία του παραλόγου και της ανοήτου φλυαρίας.

Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι της υπεράσπισης με συγκροτημένες και συστηματικές αγορεύσεις αποδόμησαν το κατηγορητήριο.  Ειδικότερον, ετόνισαν:

«Οι μάρτυρες δεν τήρησαν το καθήκον αληθείας. Μας είπαν ότι ο Πουλικόγιαννης χτυπήθηκε τόσο σοβαρά που έπεσε κάτω και έδειχνε σαν νεκρός. Ενώ ο ίδιος ο Πουλικόγιαννης  λέει ότι ήταν όλη την ώρα όρθιος και παρακολούθησε όλο το περιστατικό, είδε τα χτυπήματα στα αυτοκίνητα κτλ. Αυτό είναι ο ορισμός της ψευδορκίας….

Μας είπαν για δήθεν συμφωνία της Χρυσής Αυγής με εφοπλιστές. Όμως τα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής με επερωτήσεις, ομιλίες, ψηφοφορίες στα νομοσχέδια δείχνουν ότι τάσσεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων, να μην πέσουν τα μεροκάματα, να τηρηθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας….


Στις 08-08-2013 ο Λαγός στη Ζώνη είπε να έρθουν όλα τα κόμματα εδώ, να έρθει και το ΚΚΕ να συζητήσουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων. Είναι αυτό εξαγγελία επίθεσης; Βεβαίως και όχι. 
Δεν εμπλέκονται πουθενά οι Βουλευτές

Δήμητρα Βελέτζα για Νίκο Κούζηλο:

«Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα τραύματα των μελών του ΚΚΕ συνιστούν ελαφρά ή όλως ελαφρά σωματική βλάβη. Δεν υπάρχει πουθενά απόπειρα ανθρωποκτονίας. Συμπλοκή ήταν και αποδείχθηκε αυτό, όπως κατέθεσε ο ουδέτερος μάρτυρας Λυριντζής, ο οδηγός του Λεωφορείου.»

Τάκης Μιχαλόλιας για Νικόλαο Μιχαλολιάκο:

«Κυρία Πρόεδρε, καίτοι πιστεύω ότι είναι κατάχρηση να κάνω χρήση του άρθρου 358, γιατί το Δικαστήριό σας είχε όλη την άνεση και κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, θα αναφέρω ορισμένα πράγματα ως υπερασπιστής του Νικολάου Μιχαλολιάκου…

Όλα τα στοιχεία που κατέθεσαν οι μάρτυρες σχετικά με τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο ήταν μόνο χαρακτηρισμοί και πράγματα που άκουσαν στα ΜΜΕ, τις θεωρίες του κυρίου Ψαρρά και της Εφημερίδας των Συντακτών. Κανένα πραγματικό περιστατικό, καμία εντολή. Μάταια η προσπάθειά τους να εντάξουν τον Μιχαλολιάκο ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης. Δεν ανέφεραν κανένα από τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης που η νομική μας τάξη απαιτεί για το αδίκημα του 187...

Διαπιστώσατε κυρία Πρόεδρε την «αντικειμενικότητα» των μέσων ενημέρωσης από τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονταν γι’ αυτή τη δίκη. Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος μου είπε ότι από αυτά που εγράφοντο νόμιζε ότι  ήταν σε άλλη δίκη…


Την ίδια «αντικειμενικότητα» έχει και ένας μεθεπόμενος μάρτυρας ο κύριος Ψαρράς, ο οποίος έκανε μέχρι και εκδηλώσεις για να ενημερώσει τους μάρτυρες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για τη δικογραφία. Αυτός είναι ο μάρτυρας που μίλησε για ένα άλλο θέμα για το οποίον κατέθεσαν, χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι δύστυχοι μάρτυρες, εγκλωβισμένοι σε μία σκοπιμότητα κομματική, την Αρχή του Αρχηγού..

Αυτή είναι μία φράση που χρησιμοποιείται σε ένα ψευδεπίγραφο καταστατικό το οποίο προσεκόμισε σε αντίγραφο ο μάρτυρας Ψαρράς στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος άσκησε την ποινική δίωξη με βάση την ιδεολογία. Πράγμα που είναι εκτός της δικαιοδοτικής κρίσης του ποινικού δικαστηρίου.... Όταν όμως ζητήσαμε δι’ αιτήσεως να φέρει το πρωτότυπο έγγραφο, ο Ψαρράς με περίσσιο θράσος είπε δεν θα το φέρω τώρα για να κάνετε πραγματογνωμοσύνη και να καθυστερήσετε, θα το πάω στο δικαστήριο όποτε εγώ θέλω…

Ο κύριος Πουλικόγιαννης κατέθεσε για μια ανύπαρκτη συνάντηση σε κέντρο τη λεωφόρου Συγγρού, χωρίς όμως να κατονομάσει την πηγή της γνώσης του, είπε από ανώνυμο πληροφοριοδότη. Ο κύριος Πουλικόγιαννης όμως ξέρει πολύ καλά ποιοι συναλλάσσονται και πώς συναλλάσσονται με τους εργολάβους. Τον έχουν καταγγείλει φιλικές του εφημερίδες γι’ αυτόν τον λόγο. Όταν θα έρθει η ώρα των αναγνωστέων εγγράφων, τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις τον κύριο Πουλικόγιαννη και τους συν αυτώ…»

Παπαδέλλης για Ηλία Κασιδιάρη:


«Παρελαύνουν εδώ μάρτυρες και εν ενι στόματι λένε τα ίδια, και είναι απαράδεκτο αυτό για μία δίκη σαν αυτή… Δεν μπορεί να έρχεται εδώ ένας μάρτυρας και να λέει ότι βουλευτές που τιμήθηκαν από τον ελληνικό λαό, γιατί τιμήθηκαν, τους αρέσει δεν τους αρέσει, και να λέει λοιπόν ότι χρηματίστηκαν. 

Αυτό μας προσβάλλει όλους, γιατί μετά αρχίζει η φιοριτούρα αυτού του κυρίου, που δε χρειάζεται να του λέμε συνέχεια και το όνομα, αυτός ο κύριος το μόνο που λέει είναι «πήγανε να με σκοτώσουνε». 
Και μετά σηκώθηκε και έβγαζε selfies και έκανε εκδηλώσεις για το ΚΚΕ. Ο δήθεν ετοιμοθάνατος

Η επομένη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη  για την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου στο Εφετείον Αθηνών, οπότε θα ξεκινήσει και η εκδίκαση της υποθέσεως για το «αντιεξουσιαστικό» στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Αυτόπτης μάρτυρας για την υπόθεση του ΚΚΕ: «Ήταν ένας απλός τσακωμός»


Η κατάθεση του Αναστάσιου Λυριντζή,  του τελευταίου μάρτυρα για την υπόθεση του ΚΚΕ, επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις : Πρόκειται για τον μοναδικό «ουδέτερο» μάρτυρα, καθώς δεν είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ, αλλά οδηγός της ΕΘΕΛ, ο οποίος έτυχε να ιδει το περιστατικό την ώρα που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πέραμα-Πειραιάς.

Την ώρα που έφθασε μπροστά από το ναυπηγείο του Παπίλα, αναγκάστηκε να σταματήσει και κατέβηκε από το λεωφορείο, καθώς υπήρχε αρκετός συγκεντρωμένος κόσμος στη μέση του δρόμου.

Ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, ο Λυριντζής με την αφήγησή του αποδόμησε πλήρως το σαθρό κατηγορητήριο περί «απόπειρας ανθρωποκτονίας» και «οργανωμένης δολοφονικής επίθεσης». 
Ρωτήθηκε επισταμένα για το ζήτημα αυτό τόσο από την πολιτική αγωγή όσο και την υπεράσπιση και είπε τα παρακάτω εξόχως διαφωτιστικά:

«Λυρ:…Ήταν μια απλή συμπλοκή, μία μάζα ανθρώπων που πλακωνόντουσαν. Δεν κατάλαβα ότι ήταν η Χρυσή Αυγή. Τους κατηγορούμενους δεν τους αναγνωρίζω. Δεν τους είδα στο επεισόδιο.
Εγώ νόμισα ότι ήταν δύο ομάδες εργαζομένων που παίζανε ξύλο. Δεν σχημάτισα την εντύπωση ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος σκοπός….

Το περιστατικό κράτησε 15 λεπτά όχι 3. Δεν ήταν σύντομο. Αν κάποιος ήθελε να σκοτώσει κάποιον, θα το είχε κάνει. Εγώ κατάλαβα ότι γινόταν ένας απλός τσακωμός.


Να τραυματίσουνε θέλανε, όχι να σκοτώσουνε, δεν θεωρώ ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος. ….

….. Ένα μπουλούκι είδα, δεν είδα κάποιον να ηγείται, να είναι επικεφαλής ή να δίνει εντολές. Δεν αντιλήφθηκα να πετιούνται πέτρες. Γινόταν απρεπείς χειρονομίες και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο έβριζαν και προκαλούσαν. Δεν κάνανε όλοι το ίδιο, άλλοι ήταν πιο εξαγριωμένοι, άλλοι πιο ήρεμοι.Υπήρχαν και κάποιοι που προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα….….ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ. Τι είναι αυτό; Δεν ξέρω τι είναι τάγματα εφόδου, δεν καταλαβαίνω


Πολλές και εύστοχες ερωτήσεις έγιναν από τον συνήγορο του Ηλία Κασιδιάρη, Δημήτριο Παπαδέλλη:

«Παπ: Αυτή την ομάδα που βλέπετε εκείνη την ώρα, εσάς σας προκαλεί το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσετε, έχουν ρούχα που να σας προκαλούν το ενδιαφέρον;

Λυρ: Όχι.

Παπ: Φοράνε μπλουζάκια με μαίανδρο; Έχουν διακριτικά με το σήμα της Χρυσής Αυγής;

Λυρ: Όχι. Αν υπήρχαν διακριτικά, ιδίως όταν τελείωσε ο τσακωμός και χωρίστηκαν, θα τα έβλεπα...

Παπ: Εσείς την ώρα που περνάγατε, ήσαστε μάλιστα 22 χρόνια επαγγελματίας οδηγός, την ώρα λοιπόν που περνάγατε είχατε την παράσταση ότι ήταν εμπλεκόμενοι άτομα από το κόμμα της Χρυσής Αυγής;

Λυρ: Όχι.

Παπ: Αν σας ρώταγε την επόμενη στιγμή η σύζυγός σας, ο φίλος σας, ένας επιβάτης που θα έμπαινε, αν σας ρώταγε «τι έγινε;», τι θα του απαντούσατε; Θα λέγατε ότι χτύπησε η Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ;

Λυρ: Αν στην επόμενη στάση με ρώταγε κάποιος θα έλεγα «πλακωθήκανε άτομα πίσω μου».

Παπ: Ερώτηση κύριε. Πηγαίνανε στοιχισμένοι, πηγαίνανε με τριάδες, εξάδες, οκτάδες;

Λυρ: Τίποτα από όλα αυτά.

Παπ: Πώς πηγαίνανε; Εξηγήστε το στο δικαστήριο.

Λυρ.: Πηγαίνανε σαν μπουλούκι.

Παπ: Μπουλούκι, έτσι. Πάμε παρακάτω…».

Στην επομένη συνεδρίαση, η οποία την Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, θα διενεργηθούν αγορεύσεις των συνηγόρων (αξιολόγηση μαρτύρων) για την υπόθεση του ΚΚΕ.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Νέες καταθέσεις αποκαλύπτουν και «καίνε» τους άθλιους σκευωρούς - Η «Κρατική» του Δένδια ενόθευσε τα πειστήρια για να στήσει το κατηγορητήριο!


Όσον προχωρεί η δίκη, έρχονται στο φως ολοέν και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις άθλιες και κατάφορα παράνομες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν από το παρακράτος Σαμαρά-Βενιζέλου ώστε να στηθούν οι παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Στη συνεδρίαση της προηγουμένης Παρασκευής, απεδείχθη ότι η «Κρατική» του Δένδια έβαλε στη δικογραφία άλλο αντικείμενο από αυτό που συνέλεξαν το απόγευμα της επομένης ημέρας οι αστυνομικοί Καρδάμης και Παναγιωτίδης της Αστυνομικής Διευθύνσεως Πειραιώς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα!

Συγκεκριμένα, οι δύο αστυνομικοί εκτελούντες υπηρεσία σε ώρα που δεν υπήρχε κανένας Χρυσαυγίτης στα γραφεία (αλλά στο σημείο ..... βρίσκονταν σε εξέλιξη πορεία μελών του ΚΚΕ), εντόπισαν στο πεζοδρόμιο ένα κοντάρι που έμοιαζε ωσάν ιστός σημαίας !

Αφού το συνέλεξαν, το παρέδωσαν  σε συναδέλφους τους της Κρατικής Ασφαλείας οι οποίοι ήσαν αρμόδιοι για τα περαιτέρω.

Εξεταζόμενοι λοιπόν στο ακροατήριο, οι εν λόγω δύο αστυνομικοί της Αστυνομικής Διευθύνσεως Πειραιώς είπαν ότι το αντικείμενο που τους επιδεικνύεται στις φωτογραφίες της ΔΕΕ (ξύλινο κοντάρι με μεταλλική προσθήκη), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ το οποίο βρήκαν και παρέδωσαν στους συναδέλφους τους της Κρατικής, στις 13 Σεπτεμβρίου 2013!

Να τονισθτεί ότι ορισμένοι από τους μάρτυρες του ΚΚΕ στις προηγούμενες συνεδριάσεις ανεγνώρισαν το αντικείμενο αυτό ως το δήθεν «φονικό εργαλείο» με το οποίο υποτίθεται ότι τους χτυπούσαν Χρυσαυγίτες το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013. Διέπραξαν δηλαδή ξεκάθαρη ψευδορκία.

Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και ήταν «φυτευτό» από τα άτιμα όργανα του Δένδια!

Δηλαδή οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας αλλοίωσαν τα ευρήματα της προανάκρισης και ενσωμάτωσαν στνη δικογραφία ψεύτικα «πειστήρια» τα οποία με την κατάλληλη μεθόδευση μπορούσαν να παρουσιαστούν ως επιβαρυντικά για τη Χρυσή Αυγή!

Το αποκορύφωμα όμως της συνεδρίασης ήταν όταν κατέθεσε ο επόμενος μάρτυρας, Σταύρος Παράσχος. Ο συγκεκριμένος, ήταν αστυνομικός της Ασφαλείας του Περάματος.

Το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, ο εν λόγω εμφανίζεται να δίνει ένορκη κατάθεση σε αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, όπου είπε ότι εδέχθη ανώνυμο τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο 4 άτομα που επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ «μπήκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και έκρυψαν ξύλα και ρόπαλα».

Στο ακροατήριο όμως, ο Παράσχος έδωσε τελείως διαφορετική εξήγηση λέγοντας ότι ο άγνωστος άντρας στο τηλεφώνημα εκείνο μίλησε για ένα άτομο το οποίο έκρυψε στειλιάρι στο κλιματιστικό των γραφείων. Αποκαλύφθηκε δηλαδή μια τελείως διαφορετική εκδοχή!

Η αντίφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα του Δικαστηρίου και καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε ποτέ ανώνυμο τηλεφώνημαπαρά μόνο συστηματικές παρεμβάσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου «Προ-Πο» για να σκηνοθετηθούν οι ψευδείς κατηγορίες σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Έπεσαν οι μάσκες στην υπόθεση του ΚΚΕ - Ύβρεις και απειλές από τους κατήγορους της Χρυσής Αυγής


Με την κατάθεση του Ιορδάνη Πουντίδη, πρώην Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Πουντίδης κατ’ ουσίαν ήταν ο προκάτοχος του Πουλικόγιαννη στην διοίκηση – καθοδήγηση του Συνδικάτου και δήλωσε ότι έχει πάει κατηγορούμενος δεκάδες φορές για περιστατικά βίας και επεισοδίων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα στα χέρια και στα πλευρά κατά την προσπάθεια να προστατεύσει το κεφάλι του, δεν επιβεβαιώθηκε από τα ιατρικά έγγραφα του «Θριάσειου» Νοσοκομείου τα οποία δεν αναφέρουν κανέναν τραυματισμό, ούτε στα χέρια, ούτε στα πλευρά του.

Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι είδε του «συντρόφους» του να πλήττονται και να τραυματίζονται από «δολοφονικά εργαλεία με μεταλλικές απολήξεις», περιέπεσε σε εξόφθαλμες αντιφάσεις : Έτσι, κατέθεσε ότι ο Βαξεβάνης είχε δήθεν μια .....τρύπα στην πλάτη του, προκληθείσα από ένα ρόπαλο με καρφιά. Από τον συγκεκριμένο μάρτυρα όμως (ο οποίος κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2016), δεν έχει δηλωθεί κάποιος τέτοιος τρομερός τραυματισμός!

Την ώρα όπου ο συνήγορος Βασίλειος Οπλαντζάκης υπέβαλε μία σειρά από κρίσιμες ερωτήσεις για τον βίο και την πολιτεία του ΠΑΜΕ στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, διάφορα μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο κοινό μαζί με άτομα που εξετάστηκαν ως πολιτικώς ενάγοντες για την υπόθεση του ΚΚΕ, άρχισαν να φωνασκούν με ύβρεις και απειλές και να καταφέρονται εναντίον των συνηγόρων υπεράσπισης, διαταράσσοντας πλήρως την εξελισσόμενη συνεδρίαση.

Είναι  πλέον φανερό ότι όλο και συχνότερον, άτομα της πολιτικής αγωγής χάνουν παντελώς την ψυχραιμία τους και αντιδρούν πράγματι σπασμωδικά καθώς διαπιστώνουν ότι, η πορεία των σηνοθετημένων καταθέσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση καρποφόρα γι΄αυτούς ή αυτή που θα επιθυμούσαν.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο ίδιος ο Πουντίδης ήλθε σε κατάσταση «εκτός εαυτού» όταν οι συνήγοροι της υπεράσπισης παρουσίαζαν ποικίλα στοιχεία που απεδείκνυαν το ψευδές των ισχυρισμών του, με αποτέλεσμα να χρειασθεί η παρέμβαση της Προέδρου ώστε να συνετισθεί και να ηρεμήσει ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο συνήγορος Γεώργιος Μιχαλόλιας ερώτησε τον Πουντίδη για ποιον λόγο εδήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εξετασθεί από ιατροδικαστή. Ο μάρτυρας απάντησε «θεώρησα τον τραυματισμό μου ελαφρό και δεν υπήρχε λόγος να πάω».

Ο συνήγορος του Νικόλαου Μιχαλολιάκου Δημήτρης Παπαδέλλης έκανε ερωτήσεις σχετικά με την κατηγορία σε βάρος των Βουλευτών και ειδικότερα αν έχει να πει κάτι για «εντολή της ηγεσίας του κόμματος» να χτυπήσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν έχει να καταθέσει κάποιο πραγματικό περιστατικό και γνωρίζει απλά όσα άκουσε από τα ΜΜΕ.

Επίσης, ο συνήγορος τον ερώτησε αν όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζει να υπήρξε η οποιαδήποτε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για έκνομες πράξεις κατά του ΚΚΕ, των κομμουνιστών κλπ.
Στο σημείο εκείνο, ο Πουντίδης άρχισε να αναπτύσσει τις γνωστές θεωρίες περί «ναζιστικής ιδεολογίας», τελικώς όμως απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάποιο συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Μάρτυρας ΚΚΕ σε παραλήρημα τύπου : «Εδώ σφυρί καλεί... δρεπάνι» - Ακατάσχετη ψευδολογία κατά την κατάθεσή του


Με πανομοιότυπες καταθέσεις που επαναλαμβάνονται ως κακόγουστη φάρσα, συνεχίζεται η υπόθεση του ΚΚΕ, η οποία βεβαίως εξελίσσεται από κακοήθη δόλο σε απόλυτο φιάσκο.

Ακόμα ένας μπολσεβίκος μάρτυρας, ο Γεώργιος Σκλαβόλιας αυτήν την φορά, εδήλωσε ότι έπεσε «θύμα» ξυλοδαρμού από τάγμα εφόδου, με θανατηφόρο πρόθεση, αλλά παρόλα αυτά κατά έναν περίεργο τρόπο διεπιστώθη ότι δεν υπήρξε κανένας ξυλοδαρμός, καθώς δεν έφερε απολύτως κανένα τραύμα! Δεν είχε καμία σωματική βλάβη, ούτε καν μια γρατζουνιά !

Ο Σκλαβόλιας, μάλλον εμπνευσμένος από «αιμοβόρες» σπλάτερ ταινίες του Χόλιγουντ, ισχυρίσθηκε ότι τον κυνηγούσε ένα άτομο που κρατούσε δρεπάνι μήκους 2,5 μέτρων (sic)! Δεν κατάφερε όμως, λέει, να τον πετύχει, διότι κρύφτηκε πίσω από το αμάξι του Ζύμαρη και το «τάγμα εφόδου» προτίμησε να σπάσει το καπό του αυτοκινήτου! Ο Σκλαβόλιας έδειξε και μία μπλούζα λέγοντας ότι έχει πάνω της το αίμα του Πουλικόγιαννη. Η μπλούζα όμως ήταν κατάλευκη και το αίμα δεν φαινόταν πουθενά!

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι του πέταξαν και τούβλα και πέτρες, όμως στον τόπο του συμβάντος δεν βρέθηκε απολύτως τίποτε.


Επιπλέον, διέψευσε την «περίφημη» Αρχή του Αρχηγού, λέγοντας ότι οι αποφάσεις στη Χρυσή Αυγή δεν λαμβάνονται από ένα άτομο, αλλά είναι συλλογικές. Ήλθε έτσι σε αντίθεση με την βασική γραμμή της πολιτικής αγωγής, της οποίας τώρα οι συνήγοροι θα πρέπει να βρουν άλλα επιχειρήματα για να στηρίξουν τον ισχυρισμό περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Το αποκορύφωμα του χαλκευμένου παραληρήματος ήλθε όταν ο Σκλαβόλιας κατέθεσε ότι του πέταγαν και ξύλα περιστρεφόμενα σαν στιλέτα για να καρφωθούν, εκείνος όμως δεν χτυπήθηκε, γιατί κατάφερε να τα αποφύγει! Η φαντασία του μάρτυρα πραγματικά οργίαζε…

Εις ότι αφορά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος είπε ότι οι Βουλευτές δίνουν τις εντολές, όταν όμως ρωτήθηκε ποια είναι η πηγή της γνώσης του, απάντησε: «Μα το λένε όλα τα ΜΜΕ»! Τόσο συγκλονιστικό στοιχείο…

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Τοτιμημένο ΚΚΕ έκανε «ποδαρικό» με… ψευδομάρτυρα για το νέο έτος 2017.


Κατγέλαστος ψευδομάρτυρας και μάλιστα εξόχως ατάλαντος, απεδείχθη το πρώτο στέλεχος του ΚΚΕ που κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις δύο πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους.

Ο κ. Θεόδωρος Τηλιακός είναι άλλο ένα τραγικό «θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας», το οποίον όμως εδήλωσε ότι δέχθηκε ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του δεξιού γόνατος! Τώρα, πώς είναι δυνατόν να επέλθει θανατηφόρο αποτέλεσμα από κάκωση γόνατος, είναι κάτι που το ψάχνει ακόμα η επιστήμη, ενώ το γβωρίζει μόνον ο κ. Τηλιακός.

Η ψευδορκία του όμως γίνεται ακόμη εμφανέστερη, αν λάβουμε υπόψη ότι ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε διέγνωσε ότι δεν υπήρχε καμία κάκωση γόνατος !. Για την ακρίβεια, με την από 18-09-2013 έκθεσή του, ο Ιατροδικαστής γνωμάτευσε ότι «εκ της γενόμενης σήμερον κλινικής εξετάσεως δεν προκύπτουν μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος». Δηλαδή γνωμάτευσε ότι ο «παθών» μπολσεβίκος «αγωνιστής» δεν είχε υποστεί κανέναν απολύτως τραυματισμό!

Πρόκειται για ψευδέστατο κατηγορητήριο απολύτως έωλο, το οποίο και επιβεβαιώνει για μιαν ακόμη φορά τον αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης σε βάρος της Χρυσής Αυγής. 

Στην ερώτηση του Δημήτρη Παπαδέλλη, συνηγόρου υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, ότι: «θεωρείτε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής 18 ατόμων, είναι μέσα σε τάγματα εφόδου και είναι παράνομη;» ο Τηλιακός απάντησε «από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αναφέρετε δεν έχω δει κάποια βία».

Επίσης, ο μάρτυρας ισχυρίζονταν ότι η Χρυσή Αυγή έχει συστήσει στη Ζώνη «δουλεμπορικό σωματείο με την ονομασία Αγιος Νικόλαος, το οποίο επιδιώκει την καταστρατήγηση των εργασιακών κατακτήσεων». Ο ισχυρισμός αυτός όμως καταρρίφθηκε πλήρως, όταν η συνήγορος του Νικολάου Μίχου, Αθανασία Παϊπάη, τον ρώτησε αν μπορεί να αναφέρει έστω και μία σύμβαση μέλους του σωματείου Αγ. Νικόλαος με εργοδότη της Ζώνης, η οποία να παραβιάζει τα όσα ορίζονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2009. Η απάντηση του Τηλιακού ήταν αρνητική, λέγοντας «δεν γνωρίζω κάποια τέτοια σύμβαση».
Το βίντεο Μπαλτάκου και το «τάγμα» των 300 οπαδών

Η έως παθολογίας μεροληπτικότητα του μάρτυρα φάνηκεεπίσης και από το γεγονός ότι ενώ ισχυρίζονταν πως έχει διαβάσει δεκάδες δημοσιεύματα περί Χρυσής Αυγής, έχει δει βίντεο με ομιλίες των Βουλευτών, γνωρίζει ακόμα και το καταστατικό του κόμματος κλπ., ωστόσο, σε ερώτηση του συνηγόρου του Ιωάννη Λαγού, Νικόλαου Ρουσόπουλου για το βίντεο Μπαλτάκου, απάντησε ότι δεν το έχει δει και δεν γνωρίζει το περιεχόμενό του! «Όλως τυχαίως», ο μάρτυρας δεν έχει δει το πιο χαρακτηριστικό βίντεο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, το οποίο τεκμηριώνει απόλυτα την πολιτική σκευωρία. 

Σε ό, τι αφορά στα υποτιθέμενα «τάγματα εφόδου», αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος μεταξύ του Γεώργιου Μιχαλόλια και  του μάρτυρα:

«Μιχ.: Για σας, αν κατάλαβα καλά, αν δείτε μαζεμένα 100,200, 300 άτομα της Χρυσής Αυγής και κάποιοι από αυτούς με μπλούζες και παρίστανται σε μια πολιτική εκδήλωση. Πώς θα τους χαρακτηρίζατε; τάγμα εφόδου, ναι ή όχι;
Τηλιακός: Σε σύγχυση.

Μιχ: Δεν σας άκουσα;

Τηλιακός: Περιμένουν εντολή για να δράσουν.  Με τις ασπίδες τους, τα στρατιωτικά τους…

Μιχ: Μπορείτε να μας δώσετε μια ερμηνεία της λέξεως σύγχυση;

Τηλ: Περιμένουν εντολές για να δράσουν, να χτυπήσουν…

Μιχ.: Σας λέω γίνεται μια πολιτική εκδήλωση δεν υπάρχουν ούτε ασπίδες, ούτε δόρατα, ούτε κράνη. Είναι κάποιοι άνθρωποι, μέλη της Χρυσής Αυγής, οπαδοί, φίλοι, συγκεντρωμένοι. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να φοράνε μαύρες μπλούζες, κάποιοι όχι. 

Τηλ: Και κάποιοι με στρατιωτικά παντελόνια.

Μιχ: Και κάποιοι με στρατιωτικά παντελόνια, έστω. Πώς θα τους χαρακτηρίζατε; Συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ή τάγμα εφόδου;

Τηλ: Τάγμα εφόδου.

Μιχ.: Ωραία, αυτό ήθελα.»

Κοινώς, ο όρος τάγματα εφόδου δεν έχει κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και για τους πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, «τάγματα εφόδου» είναι όλοι : τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι του, οι οπαδοί του, οι παρακείμενοι περαστικοί .... κ.ο.κ.!


Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

«Κυνηγητό» και σφοδρός πετροπόλεμος στην Λ. Αλεξάνδρας
Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα από το πρωί της Δευτέρας πίσω από το Εφετείο Αθηνών εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Αγριοδημοκράτες» κάτοικοι και αλληλέγγυοι αντιεξουσιαστές (;) που έχουν αναλάβει την περιφρούρηση των προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ήλθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες επεχείρησαν να εισέλθουν στη συγκεκριμένη γειτονιά για να προχωρήσουν σε ελέγχους. Τελκιώς η αστυνομία αν και λιθοβολούμενη επροχώρησε σε 11 ...... προσαγωγές.

Εσημειώθησαν επεισόδια με αρκετούς αστυνομικούς να δέχονται καταιγισμό πετρών από «αγνώστους» που είχαν ανέβει στις ταράτσες.

«Μεγαλειώδης» - Σκηνοθετημένη / Πομπώδης Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κατά της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016


Συγκέντρωση πραγματοποίησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από το Εφετείο Αθηνών εκατοντάδες .... «εργαζόμενοι» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα-διαταγή του ΠΑΜΕ.

Όταν η πορεία έφθασε έξω από τα δικαστήρια σύντομο χαιρετισμό έκανε ένας καταγέλαστος μπολσεβίκος αγκιτάτορας, ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.




«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική» (!), ετόνισε ....μεταξύ άλλων. Υπογράμμισε πως η κινητοποίηση είναι συγκέντρωση συμπαράστασης σε όσους δέχθηκαν επιθέσεις και κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό, να «απομονώσει τους φασίστες».


Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Έκτροπα στο Εφετείο Αθηνών-Δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αποχώρησε η έδρα από την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών. Η Πρόεδρος αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης και εκείνη την ώρα ομάδες αριστεριστών οι οποίες κάθονταν πίσω από τα έδρανα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής  και νωρίτερα είχαν προκαλέσει επεισόδια, άρχισαν να φωνάζουν μέσα στην αίθουσα συνθήματα όπως «Φασίστες Κουφάλες έρχονται Κρεμάλες» και «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ».  

Έφτασαν μάλιστα μέχρι του σημείου να προσβάλλουν τη μνήμη των δολοφονηθέντων μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, φωνάζοντας το εμετικό σύνθημα «Φουντούλης -Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη».

Να τονίσουμε ότι σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη φρικτή και άνανδρη δολοφονία των δύο νεαρών Χρυσαυγιτών.  

Νωρίτερα η ίδια ομάδα αναρχικών, την ώρα που εισέρχονταν στο δικαστήριο, επιτέθηκε και κτύπησε απρόκλητα πολίτες που βρίσκονταν στον προθάλαμο του δικαστηρίου χωρίς να γίνει καμία σύλληψη ή έστω προσαγωγή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα στην αίθουσα έγινε αποπνικτική. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης για χρονικό διάστημα περίπου 45 λεπτών.

Επιπλέον,   περί τις 08 το πρωί, πριν την έναρξη της δίκης, πολίτες που προσέρχονταν στο δικαστήριο ακινητοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις σε σημείο της οδού Δέγλερη όπου διέτρεξαν κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, καθώς δέχονταν βροχή από πέτρες από ομάδες εγκληματιών-αριστεριστών που δρούσαν ανενόχλητοι από το ορμητήριό τους στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σαν να μην έφτανε μάλιστα, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά των πολιτών! Περιττό να λεχθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε καμία σύλληψη ή έστω προσαγωγή των δραστών.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, συνήγοροι της υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός και ζήτησαν να έρθει ο προϊστάμενος της αστυνομικής δύναμης να δώσει εξηγήσεις.

Είναι φανερό ότι ομάδες του αριστερού και αναρχικού χώρου δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας, γεγονός που διαταράσσει το ήρεμο κλίμα που είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή της δίκης.    

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου με την υπόλοιπη κατάθεση του Πουλικόγιαννη, στελέχους του ΚΚΕ.


Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατούσε από το πρωί στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδήγησε τελικά στη διακοπή της.



Είναι χαρακτηριστικό πως όση ώρα διήρκεσε η διαδικασία δεκάδες άνδρες της ασφάλειας και αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα.
Χρειάστηκε, μάλιστα, ο γραμματέας της έδρας να επανέλθει στη δικαστική αίθουσα για να ανακοινώσει τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών, ενώ η ομάδα των αντιφασιστών έφυγε από την έξοδο που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης καταθέτοντας απάντησε σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και αναφέρθηκε στον ρόλο του βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγού, επικαλούμενος τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με μέλη της Χρυσής Αυγής πριν και μετά την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών στο Πέραμα.
Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια
Ένταση επικράτησε λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας έξω από την αίθουσα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς αυθόρμητη ομάδα «γενναίων αντιφασιστών» περνώντας τον πρώτο έλεγχο των αστυνομικών, προκειμένου να παρακολουθήσει τη δίκη, βρέθηκε αντιμέτωπη με μέλη του κόμματος.
Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων. Το κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε μάλιστα από τις θέσεις του ακροατηρίου και έσπευσε προς τα έξω, ενώ οι φωνές έφτασαν εντός της αιθούσης.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Φωτογραφικό υλικό «καίει» τον μάρτυρα-Υποχρεώθηκε να ανασκευάσει την κατάθεσή του ο φαιδρός Πουλικόγιαννης


Ο ταραχώδης βίος και η κομμουνιστική πολιτεία του Σωτήρη Πουλικόγιαννη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης στο Εφετείο Αθηνών. Η υπεράσπιση προσκόμισε πλήθος φωτογραφιών όπου ο μάρτυρας φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε βίαια επεισόδια και να ξυλοκοπεί διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή. 
Το στέλεχος του ΚΚΕ υπεστήριξε ότι ....βρισκόταν σε άμυνα, ωστόσο ο φακός είναι αψευδής μάρτυρας των «κατορθωμάτων» του, καθώς φαίνεται από κοινού με άλλα μέλη του ΚΚΕ να κλωτσά στο κεφάλι αντίπαλο διαδηλωτή ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος και να πραγματοποιεί έφοδο κρατώντας ξύλινο ρόπαλο ενάντια σε πολίτες που τότε διαδήλωναν κατά του μνημονίου.  

Δύο μέτρα και δύο σταθμά


Η μεροληψία του μάρτυρα κατέστη φανερή όταν στην περίπτωση των κρανοφόρων και ροπαλοφόρων του ΚΚΕ που παρελαύνουν ή εφορμούν συντεταγμένα στην πλατεία Συντάγματος, περιγράφοντάς τους δεν μίλησε για «τάγματα εφόδου», αλλά για «περιφρούρηση», η οποία μάλιστα έχει το δικαίωμα να συγκρούεται με αντιπάλους του κόμματος!

Για την εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες που πραγματοποιείται στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, δήλωσε ότι μέσα από αυτό διδάσκονται το σεβασμό και την πειθαρχία του ατόμου, το ότι είναι για αυτοάμυνα και ότι είναι ολυμπιακά αθλήματα! Τις διδάσκεται, είπε, πάρα πολύς κόσμος ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. 

Δελτία τύπου γεμάτα ψεύδη


Ο Πουλικόγιαννης παραδέχθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2016 ενέκρινε την έκδοση δελτίου τύπου του Συνδικάτου Μετάλλου, το οποίο περιείχε ψευδείς αναφορές για τη Χρυσή Αυγή. Στο δελτίο τύπου αναφέρονταν ότι η Χρυσή Αυγή είχε δήθεν υπερψηφίσει στη Βουλή νομοσχέδιο που περιείχε ρυθμίσεις υπέρ των εφοπλιστών. Στον μάρτυρα όμως επιδείχθηκαν επίσημα έγγραφα της Βουλής που απεδείκνυαν ότι δεν είχε γίνει ποτέ ψηφοφορία και το νομοσχέδιο δεν είχε εισαχθεί καν για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή! Το γεγονός αυτό κλονίζει ακόμα περισσότερο την αναιμική αξιοπιστία του, από τη στιγμή που αποδεικνύει την εμπάθειά του για τη Χρυσή Αυγή και την επίκληση εκ μέρους του ψευδών ισχυρισμών. 

Υποχρεώθηκε να ανασκευάσει


Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Πουλικόγιαννης ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή ευθύνεται γιατί δεν καταδίκασε το έγκλημα στο Κερατσίνι. Σήμερα του επιδείχθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος που περιείχαν ρητή καταδίκη του περιστατικού και ο μάρτυρας προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε παρακολουθήσει όλες τις ανακοινώσεις.
Για τον συνδικαλιστικό φορέα «Άγιος Νικόλαος» τον οποίο στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε χαρακτηρίσει «δουλεμπορικό» σωματείο, παραδέχθηκε σήμερα ότι στο βίντεο της 8-8-2013 όχι μόνο δεν εκφράζονται απόψεις περί μείωσης των μισθών των εργαζομένων, αλλά αντίθετα οι ομιλητές υπερασπίζονται το δικαίωμα των εργατών σε υψηλά μεροκάματα! Επίσης, αναγνώρισε ότι το σωματείο έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δραστηριότητα με διανομές φυλλαδίων, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, εκλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις κ.α.

Απόρριψη αιτήματος της πολιτικής αγωγής


Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η πολιτική αγωγή ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά κείμενο το οποίο περιείχε ..... πολιτικό μανιφέστο για «τον φασισμό και την ταξική πάλη» του εργατικού λαϊκού κινήματος. 

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο συνήγορος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, κος Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος με συμπαγή εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία υπεστήριξε τους σαφείς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής περί καταχώρησης του προαναφερθέντος εγγράφου.

Το Δικαστήριο απεφάσισε τελικώς να μην γίνει καταχώριση του εγγράφου, καθώς αυτό δεν αφορά στην ποινική δίκη και δεν αποτελεί «δήλωση» κατά την έννοια του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, θα συνεχιστεί η εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

«Θέλω το δικηγόρο μου» φώναζε ο Πουλικόγιαννης - Kαταιγισμός ερωτήσεων από την υπεράσπιση



Συμπλήρωσε  πέντε και πάει για 6η συνεδρίαση, η εξέταση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις αφιερώθηκαν σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι υπέβαλαν σε ενδελεχή εξέταση τον μάρτυρα και τον ερώτησαν σε βάθος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της υπόθεσης.

Από πλευράς των Βουλευτών, σήμερα έκαναν ερωτήσεις οι συνήγοροι Δημήτρης Παπαδέλλης, Τάσος Δημητρακόπουλος και Δήμητρα Βελέτζα, ενώ αύριο αναμένεται να εξετάσουν τον μάρτυρα οι συνήγοροι του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου και του Ιωάννη Λαγού.

«Όλως τυχαίως», τις δύο αυτές μέρες τα συστημικά ΜΜΕ επέλεξαν να μην αναρτήσουν τη συνήθη αρθρογραφία για την πορεία της δίκης, αποσιωπώντας έτσι τα επιχειρήματα της υπεράσπισης.

Είναι φανερό εξάλλου ότι οι θριαμβολογίες των πρώτων ημερών για το ξεκίνημα της υπόθεσης του ΠΑΜΕ έδωσαν τη θέση τους στον καταθλιπτικό προβληματισμό, καθώς οι υπερβολές του μάρτυρα και η πρόδηλη προκαταλειμμένη μονομέρεια  με την οποία αυτός κατέθεσε, είχαν ως αποτέλεσμα την εμφανή αποδόμηση του κατηγορητηρίου.

Ήταν φανερή η καταγέλαστη δυστοκία του μάρτυρα να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του περί «απόπειρας ανθρωποκτονίας», τη στιγμή μάλιστα που η ιατροδικαστική έκθεση που κατγράφει τον ... τραυματισμό του μιλάει για ελαφρά σωματική βλάβη!

Επιπλέον κατέρρευσε και ο μυθοπλαστικός ισχυρισμός του περί «επίθεσης από τάγμα εφόδου με άνδρες εκπαιδευμένους στα πρότυπα των ειδικών δυνάμεων», καθώς μετά από επίμονες ερωτήσεις, τελικά παραδέχθηκε ότι η πλειονότητα αυτών με τους οποίους συνεπλάκη, ήσαν 16χρονοι μαθητές Λυκείου από τα σχολεία της περιοχής!

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε όταν του επισημάνθηκε ο ρόλος του στα επεισόδια στο Σύνταγμα το 2011, με αποτέλεσμα να αναφωνήσει συγχυσμένος και φοβικός «Θέλω το δικηγόρο μου»!

Η κα Βελέτζα παρουσίασε ντοκουμέντο με δηλώσεις του μάρτυρα σε τηλεοπτικό σταθμό στις 13-09-2013, όπου ακούγεται να λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές.  

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εστίασαν στην ανάδειξη των πολλαπλών αντιφάσεων που έχει η κατάθεση του Πουλικόγιαννη σε σχέση με τα όσα έχουν πει άλλοι μάρτυρες. Ο ίδιος στο ακροατήριο ανεφέρθη σε αιφνίδια επίθεση, ενώ οι σύντροφοί του μιλάνε για λογομαχία που κράτησε περίπου 10 λεπτά.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων βρέθηκε και η ιδεολογική και οργανωτική δομή των πολιτικών σχηματισμών, με τον μάρτυρα να αποδέχεται ότι από πολιτικής απόψεως η Χρυσή Αυγή έχει παρόμοια δομή με τις υπόλοιπες παρατάξεις οι οποίες επίσης λειτουργούν με υπευθύνους τοπικών οργανώσεων, ιεραρχία και χρησιμοποιούν συνθηματολογία με ρητορικά σχήματα.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Στέλεχος ΚΚΕ: «Μου έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και έκανα μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας»!


Κυριολεκτικώς θυμηδία προεκάλεσε στο δικαστήριο η κατάθεση του Παναγιώτη Γκούτη, ενός .... μαχητικού στελέχους του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο μάρτυρας δεν υπέστη κανέναν απολύτως τραυματισμό από την υποτιθέμενη «επίθεση του τάγματος εφόδου» που τόσον περιπαθώς καταγγέλλει.

Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος σήμερα στο ακροατήριο. Το μόνο το οποίο προέκυψε ήταν κάποιες φθορές στο καπό και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Παρόλα αυτά, υπεστήριξε ότι είναι θύμα δολοφονικής επίθεσης με στόχο τον «βιολογικό αφανισμό» του!

Ο γελοίος ισχυρισμός αυτός βεβαίως δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και αυτό που επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα, είναι ότι η υπόθεση των στελεχών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Πουλικόγιαννη, είναι μία υπόθεση η οποία διογκώθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Η φυγομαχία του ... «παλληκαρά» Πουλικόγιαννη

Κανονικά σήμερα έπρεπε να προσέλθει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης προκειμένου να συνεχιστεί η εξέτασή του από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε και έστειλε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του για να δηλώσει κώλυμα και να ζητήσει η εξέτασή του να ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση του επόμενου μάρτυρα, Παναγιώτη Γκούτη.
Από το ένα ψέμα στο άλλο

Στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν ένα σενάριο το οποίο πραγματικά δεν βγαίνει, τα στελέχη του ΠΑΜΕ καταφεύγουν σε υπερβολές και ανακρίβειες, οι οποίες καθιστούν πιο εμφανή την αναλήθεια των λεγομένων τους και την αναξιοπιστία τους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο το φανατισμό και την εμπάθειά τους και ότι πραγματικός τους στόχος είναι η προσπάθεια για αναχαίτιση της ανοδικής πορείας της Χρυσής Αυγής μέσα από τη διαδικασία των παράνομων πολιτικών διώξεων.

Χαρακτηριστική είναι η αναληθέστατη και φαιδρή περικοπή από την κατάθεση του ... τερατολόγου μάρτυρα, όπου ισχυρίστηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής έχει ψηφίσει τα μνημόνια και φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών! ! ! Γεγονός βεβαίως που υπάρχει μόνο στη φαντασία του.

Στην επόμενη συνεδρίαση, είναι βέβαιο ότι οι συνήγοροι της υπεράσπισης θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν πολλά από τα «τρωτά» σημεία της κατάθεσης του Γκούτη και να καταδείξουν το ψευδές των ισχυρισμών του.

Το δικαστήριο διέκοψε για τνη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, οπότε και θα συνεδριάσει στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Ο Πουλικόγιαννης «καρφώνει» εξ αντικειμένου το ΚΚΕ: Επισκεφθήκαμε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και αμέσως το πλημμέλημα έγινε... κακούργημα!


Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έγιναν σήμερα στο δικαστήριο για τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής:Όπως είναι γνωστό, στις 30/09/2013 ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης είχε μεταβεί στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του Ανακριτή για την υπόθεση του ΠΑΜΕ.
Σήμερα λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τον συνήγορο Γεώργιο Μιχαλόλια, παραδέχθηκε ότι λίγο πριν δώσει κατάθεση ενώπιον του Ανακριτή, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά στο γραφείο του τελευταίου.
Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρόσθεσε χειρόγραφη σημείωση  επάνω στη δικογραφία, με την οποία προέβη σε μετατροπή της κατηγορίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση από πλημμέλημα (επικίνδυνη σωματική βλάβη) σε κακούργημα (απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως)!
Είναι ακόμα μία αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο διογκώθηκαν οι συγκεκριμένες υποθέσεις και κατέληξαν στο νομικό «τερατούργημα» της δίωξης για εγκληματική οργάνωση.

Μύδροι του συνηγόρου Παπαδέλλη κατά Πουλικόγιαννη
Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Παπαδέλλης, για τον μεροληπτικό τρόπο με τον οποίο καταθέτει ο μάρτυρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «δεν γίνεται ο μάρτυρας να έχει μία κασέτα και να την επαναλαμβάνει συνέχεια». Ο συνήγορος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και του Ηλία Κασιδιάρη, ερώτησε επισταμένως τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το 2011 στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όταν μέλη του ΠΑΜΕ αναποδογύρισαν περιπολικό.

Ο Πουλικόγιαννης επιβεβαίωσε ότι εκείνη την ώρα είχαν Γενική Συνέλευση και κάποιοι ... «θερμόαιμοι» ακολούθησαν τους αστυνομικούς και αναποδογύρισαν το περιπολικό. Ισχυρίστηκε ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή, παρά το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά έκανε δηλώσεις στα κανάλια με τις οποίες δικαιολόγησε απολύτως τους δράστες.

«Τα ΜΜΕ καθιέρωσαν τον όρο τάγματα εφόδου»

Ο Πουλικόγιαννης ρωτήθηκε για ποιον λόγο στην πρώτη του κατάθεση (13-09-2013) δεν χρησιμοποιεί τον όρο «τάγματα εφόδου». Ο μάρτυρας ομολόγησε ότι δεν αναφέρθηκε σε τάγματα εφόδου παρά μόνο σε μεταγενέστερες καταθέσεις του, δηλ. μετά τη σύλληψη των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής και εξήγησε ότι: «Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή και όπως συζητιόταν και όπως είχε πάρει τη δημοσιότητα κλπ. στα ΜΜΕ, ναι, είχε καθιερωθεί και εκείνη τη στιγμή όπως το ένιωσα εγώ είπα για τάγματα εφόδου

Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα ότι ο εν λόγω όρος δεν αντιστοιχεί σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά αποτελεί επινόηση των δημοσιογράφων και των δελτίων ειδήσεων των 8.

Το Κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής αποστομώνει τους μάρτυρες κατηγορίας

Μετά το πέρας της κατάθεσης Πουλικόγιαννη, συνεχίστηκε η κατάθεση του Παναγιώτη Γκούτη. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο εν λόγω μάρτυρας επανέλαβε την πάγια προπαγάνδα του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι δήθεν η Χρυσή Αυγή ψήφισε όλες τις φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών και χρηματοδοτήθηκε από αυτούς προκειμένου να επιδιώξει  την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Υποστήριξε επίσης, ότι η εξάρτηση της Χρυσής Αυγής από τους εφοπλιστές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ουδέποτε ζήτησε να προσλαμβάνονται Έλληνες ναυτικοί στα υπό ελληνική σημαία πλοία.

Σήμερα, στα πλαίσια της εξέτασης από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ζητήθηκε από τον Γκούτη να αναφέρει με συγκεκριμένα στοιχεία ποιο είναι αυτό το σχέδιο νόμου με φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, το οποίο ψήφισε δήθεν η Χρυσή Αυγή. Όπως ήταν φυσικό, ο μάρτυρας δήλωσε άγνοια και επικαλέστηκε ως πηγή πληροφόρησής  του τον Ριζοσπάστη! 

Επίσης, ρωτήθηκε αν γνωρίζει πώς έχει τοποθετηθεί στο Κοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή τόσο για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όσο και για την πρόσληψη Ελλήνων ναυτικών.

Απάντησε ότι δεν γνωρίζει το Κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής και ότι η πληροφόρησή του προέρχεται από τα ΜΜΕ. Αμέσως μετά του επιδείχθηκαν οι δεκάδες επερωτήσεις και ομιλίες με αντίγραφα από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, στις οποίες αποδεδειγμένα οι Βουλευτές της  Χρυσής Αυγής τάσσονται κατά της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ζητούν την πρόσληψη συγκεκριμένου ποσοστού Ελλήνων ναυτικών στα πληρώματα των πλοίων. Σε εκείνο το σημείο ο μάρτυρας έχασε κυριολεκτικώς τα λόγια του και φυσικά δεν ξαναέκανε αναφορά στο θέμα!

Το Δικαστήριο αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Τετάρτης 16/11/2016, καθώς πάρα πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα. Η επόμενη συνεδρίαση προσδιορίστηκε για τις 22 Νοεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών.


Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Κατάθεση - βόμβα από μάρτυρα κατηγορίας στην δίκη της Χρυσής Αυγής: «Με πολιτική απόφαση η δίωξη κατά του κόμματος»!


Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του ποινικολόγου Τάκη Μιχαλόλια στη σημερινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου. Με μιαν εύστοχη ερώτησή του ανάγκασε το στέλεχος του ΚΚΕ Παναγιώτη Γκούτη, να παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η άσκηση ποινικής δίωξης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν ήταν ενέργεια της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά προϊόν πολιτικών παρεμβάσεων, κατόπιν πολιτικής απόφασης.
Ο έμπειρος συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον μάρτυρα για ποιον λόγο οι κατηγορούμενοι (εφόσον, όπως ισχυρίζεται, ήθελαν να διαπράξουν ένα ποινικό αδίκημα σε βάρος του) να συστηθούν με τα ονόματά τους στον Πουλικόγιαννη καθιστώντας έτσι βέβαιη την αναγνώριση και τη σύλληψή τους.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής δεν ήταν πρωτοβουλία ούτε της Αστυνομίας ούτε των Δικαστικών Αρχών, αλλά αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της τότε Κυβέρνησης! Με την απάντησή του αυτή εδικαίωσε απόλυτα τους πηγαίους ισχυρισμούς που από την πρώτη στιγμή  προβάλλουν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής για το ότι η δίωξη εναντίον τους είναι καθαρά πολιτική.   

Παρατίθεται αυτούσιος ο διάλογος:


Π (Πρόεδρος): Για τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο.
Μιχ (Μιχαλόλιας): Να κάνω μια ερώτηση κυρία Πρόεδρε;
Π: Ναι σας ακούμε.
Μιχ: Κύριε Γκούτη; Είπατε όσα είπατε για εκείνο το επεισόδιο που έγινε σε βάρος σας από τις ομάδες που έγιναν. Είπατε ότι αυτές απεθρασύνθησαν από το ακαταδίωκτο. Σωστά;
Γκ (Γκούτης):  Ναι.
Μιχ: Εκτός από σας που αναγνωρίσατε έναν εκ των συμμετεχόντων. Ο κύριος Πουλικόγιαννης εγνώριζε τον κύριο Χατζηδάκη και τον κύριο Πανταζή;
Γκ: Ναι, τους γνώριζε.
Μιχ: Όταν λέτε λοιπόν το ακαταδίωκτο. Το ακαταδίωκτο σταματάει στην αστυνομία ή πάει και παρά πέρα από την αστυνομία;
Γκ: Τι ερώτηση; Δεν καταλαβαίνω.
Μιχ: Κύριε, τη δίωξη την κάνουν οι Εισαγγελείς. Το ακαταδίωκτο λοιπόν φτάνει το όριό του στην αστυνομία;
Γκ:  Αυτό έπρεπε να υπάρχει και πολιτική βούληση. Δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Έπρεπε να παρθεί και πολιτική απόφαση για να μπορεί να ασκηθεί η δίωξη.
Μιχ.: Επομένως το ακαταδίωκτο ήταν για σας προϊόν πολιτικής βουλήσεως, έτσι όπως το λέτε;
Γκ: Αυτό ήταν.
Μιχ.: Τότε γιατί ο κύριος Πουλικόγιαννης πήγε στον Εισαγγελέα Πειραιώς;
Γκ: Για ποια από όλες τις περιπτώσεις;
Μιχ: Για όλες. Για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής, αφού είχατε συνειδητοποιημένο το ακαταδίωκτο.
Γκ: Γιατί θέλαμε, ειδικά για το θέμα των εργολάβων με τη Χρυσή Αυγή, αν εννοείτε, εντάξει; Αυτό εννοείτε;
Μιχ.: Δεν εννοώ αυτό. Αυτό εννοείτε εσείς.
(γέλια στο ακροατήριο)
Μιχ: Εγώ σας λέω κύριε, το ακαταδίωκτο σημαίνει ότι κάνω κάτι εγώ σαν Χρυσή Αυγή και υπάρχει πολιτική βούληση να μην διωχθώ. Είτε από τους Εισαγγελείς, είτε από την αστυνομία. Είτε μόνο από την αστυνομία. Αυτό ξεκαθαρίστε το να το ακούσει το Δικαστήριο. Να το ακούσουμε όλοι.
Γκ: Δεν απάντησα; Νομίζω ότι απάντησα.
Μιχ: Μου αρκεί η απάντησή σας. Ήταν τόσο σαφής.
(γέλια στο ακροατήριο)
Μιχ.: Πέστε μου τώρα κάτι άλλο. Το ΚΚΕ έχει το ακαταδίωκτο; Υπάρχει και για άλλη πολιτική οργάνωση το ακαταδίωκτο;
Γκ: Δεν νομίζω άλλη πολιτική οργάνωση να έχει αυτό το ακαταδίωκτο.
Μιχ: Να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Αυτή εδώ η δίκη είναι συνέπεια του ακαταδίωκτου;
Γκ: Το ακαταδίωκτο έχει όρια και τα ξεπεράσανε.
Μιχ: Δεν έχω άλλη ερώτηση κυρία Πρόεδρε.
Π: Εδώ τελείωσε η κατάθεσή σας κύριε μάρτυρα.»

Σε ό, τι αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, τίποτε απολύτως δεν αποδείχθηκε για τον Παναγιώτη Γκούτη, αφού αυτός ούτε τραυματίστηκε, ούτε ισχυρίστηκε ότι κάποιος αποπειράθηκε να τον κτυπήσει, παρά μόνο υπέστη κάποιες φθορές το αυτοκίνητό του.

Επόμενη συνεδρίαση αύριο Τετάρτη στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο πόνος στην κοιλιά βαφτίστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας!


Σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, χωρίς όμως να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που δεν συμφέρουν την  καθεστωτική προπαγάνδα.

Οι εξελίξεις αφορούν την υπόθεση του ΠΑΜΕ, όπου μέσα από την ακροαματική διαδικασία αποδεικνύονται τα ψέματα τα οποία έχουν καταθέσει οι μάρτυρες και αναδεικνύεται το πώς διαστρεβλώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να «στηθεί» το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δημήτρης Διαμαντάκης, σύντροφος του Πουλικόγιαννη και μέλος του ΚΚΕ. Στην κατάθεσή του ενώπιον του Ανακριτή Πειραιά, ο Διαμαντάκης ισχυρίστηκε ότι χτυπήθηκε με ρόπαλο που είχε ενσωματωμένα καρφιά με αποτέλεσμα να υποστεί βαθύ τραύμα με τρεις τρύπες στην πλάτη!

Την ίδια μέρα ο μάρτυρας εξετάστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο από τους αρμόδιους γιατρούς, οι οποίοι όχι μόνο δεν εντόπισαν τρύπες στην πλάτη, αλλά διαπίστωσαν ότι ο «παθών» δεν είχε υποστεί καμία απολύτως σωματική βλάβη! Κατέγραψαν μόνο ότι ο ασθενής κατά δήλωσή του αισθάνεται άλγος στο δεξί κατώτερο ημιθωράκιο δεξιού υπογαστρίου.

Παρά τα ατράνταχτα αυτά στοιχεία ότι δεν τελέστηκε κανένα ποινικό αδίκημα, ο Ντογιάκος έγραψε στο παραπεμπτικό βούλευμα ότι ο Διαμαντάκης υπέστη τραύμα στο κατώτερο ημιθωράκιο δεξιού υπογαστρίου. Μετέτρεψε δηλαδή το «άλγος» σε «τραύμα», αλλοίωσε το περιεχόμενο του ιατρικού εγγράφου και παρέπεμψε την υπόθεση στο ακροατήριο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση!

Το ζήτημα διευκρινίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Διαμαντάκη. Ο μάρτυρας ρωτήθηκε σχετικά από το Δικαστήριο και η ιατρική βεβαίωση τέθηκε υπόψιν του από τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι επέμειναν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν στοιχειοθετείται κατηγορία, από τη στιγμή που η δίωξη ασκήθηκε χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών, οπότε θα καταθέσει ο Μιχαήλ Βαξεβάνης.


Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου

«Μας επιτέθηκαν κατ' εντολήν μεγαλοεργολάβων»


Σε ηλεκτρισμένο κλίμα, ο επικεφαλής του συνδικάτου μετάλλου στη Ζώνη του Περάματος (ήτοι γνωστός αρχιτραμπούκος του ΚΚΕ) Σωτήρης Πουλικόγιαννης αναγνώρισε τρεις από τους κατηγορουμένους για την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ από τη Χρυσή Αυγή το Σεπτέμβριο του 2013.

Ο Πουλικόγιαννης που είναι πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Αττικής καταθέτοντας ως μάρτυρας περιέγραψε το ρόλο της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη του Περάματος με στόχο τον έλεγχο των συνδικάτων και την «εξαφάνιση» του ΠΑΜΕ.

Το σχέδιο αυτό είχαν αναλάβει να εκτελέσουν τα ....τάγματα εφόδου, όπως εξήγησε ο μάρτυρας, ο οποίος επικαλούμενος δηλώσεις πρωτοκλασάτων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ετόνισε πως «ιδεολογικά είναι απόγονοι των ναζί».





Η φερομένη ως φονική επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΚΚΕ έγινε μία εβδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κατά τον παραμυθλα μπολσεβίκο «Πενήντα άτομα τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, στιλιάρια και πέτρες» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο μάρτυρας όσο και 9 ακόμη συνάδελφοί του.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης αεαγνώρισε τους κατηγορούμενους Αναστάσιο Πανταζή και Χρήστο Χατζηδάκη ως επικεφαλής του... «τάγματος εφόδου» και τον Κυριάκο Αντωνακόπουλο ως μέλος της ομάδας που κρατούσε «ρόπαλο με μεταλλική απόληξη». Ήταν μια επίθεση που έγινε, όπως κατέθεσε , «υπό το βλέμμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ» που δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει.




Ο μάρτυρας σε κορύφωση παραληρηματικής και λασπολογικής προπαγάνδας είπε πως η .... επίθεση αυτή αποτελούσε «πληρωμένο συμβόλαιο» κατονομάζοντας συγκεκριμένους μεγαλοεργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οι οποίοι «εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά για να ρίξουν τα μεροκάματα και το κόστος εργασίας και για αυτό δεν θέλουν να υπάρχει συνδικαλιστή δράση».

Μάλιστα, κατέθεσε πως πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου δεν μπορεί να αποκαλύψει «γιατί κινδυνεύει η ζωή του» του μίλησε για ένα ραντεβού στη Συγγρού -το 2012 λίγες ημέρες μετά την εκλογή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή- όπου «οι πέντε εργολάβοι συναντήθηκαν με τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό και τους ανέθεσαν να εξαφανιστούμε εμείς από το λιμάνι με κάθε τρόπο. Μάλιστα, μου είπαν πως τους έδωσαν 300 με 400 χιλιάδες ευρώ μπροστά».