O X I - Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ - Γ Ι Α - Τ Ο Υ Σ - Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ

Δευτερόλεπτα

ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΑ «ΣΤΕΚΙΑ» ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΑΛΚΕΙΑ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

♠ Posted by freegd in at 8:30 π.μ.
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Με κατασκευασμένα στοιχεία από το Indymedia η δίωξη για την υπόθεση «Συνεργείο»

Με την εναρκτήρια συνεδρίαση για την υπόθεση «Συνεργείο» συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.Στο ακροατήριο εξετάστηκε ο αστυνομικός Αχιλλέας Κισσάς, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Κισσάς αποκάλυψε ότι το κατηγορητήριο για την υπόθεση «Συνεργείο» δεν στηρίχθηκε σε έκθεση αυτοψίας της ΕΛΑΣ ούτε σε ιατρικές βεβαιώσεις, αλλά σε δημοσίευμα του καθεστωτικού – παρακρατικού ιστότοπου Indymedia!!!

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι έγινε επίθεση σε «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο» στην Ηλιούπολη με πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και σωματικών βλαβών.Όταν όμως οι αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο σημείο, τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο στέκι (περίπου 200), κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να απομακρυνθούν για να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην διαπιστωθεί ποτέ αν όντως υπήρξε επίθεση στο χώρο και αν όντως προκλήθηκαν φθορές ή υπήρχε τραυματισμός ατόμου.

Στη συνέχεια, ο Κισσάς είπε ότι επιστρέφοντας στην υπηρεσία του δεν διέθετε κανένα στοιχείο για το περιστατικό παρά μόνο το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίον όμως  επισυνάφθηκε αδίστακτα στη δικογραφία κατόπιν εντολής ..... «φιλότιμου» Αξιωματικού της Κρατικής Ασφάλειας!

Μιλάμε για «καραμπινάτη» περίπτωση συνεργασίας των παρακρατικών του Indymedia με στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να στηθούν χαλκευμένες κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής με βάση ανύπαρκτα στοιχεία!
Καμία εμπλοκή του Βουλευτή Ιωάννη Λαγού
Επόμενος μάρτυρας μετά τον Κισσά κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτριος Γώγουλος από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Από την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα ξεκαθαρίστηκε ένα ζήτημα που αφορούσε στην υποτιθέμενη εμπλοκή του Βουλευτή Β΄ Πειραιά Ιωάννη Λαγού.

Στο προαναφερθέν δημοσίευμα των αναρχοκομμουνιστών του Indymedia αναφέρονταν ότι δήθεν το βουλευτικό όχημα του Λαγού συνόδευε μοτοπορεία που έγινε στην Ηλιούπολη το απόγευμα της ίδιας ημέρας (!). Ο Γώγουλος όμως κατέθεσε ότι από το μπαλκόνι του β΄ ορόφου του αστυνομικού μεγάρου παρακολούθησε την συγκεκριμένη μοτοπορεία και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ούτε το συγκεκριμένο ούτε κανένα άλλο αυτοκίνητο που να συνόδευε τα μηχανάκια και επίσης δεν διαπιστώθηκε παρουσία του Βουλευτή στο σημείο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δύο αστυνομικών, το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 09-02-2017 στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα εξεταστούν οι μάρτυρες Δριμυλής και Τσαφολόπουλος.

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017
«Δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας - Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα» κατέθεσε βασικός μάρτυρας για την υπόθεση “Συνεργείο”


Συστηματική χολερική και εμπαθής παραπληροφόρηση διεξάγεται από το μεσημέρι από μερίδα συστημικών μέσων ενημέρωσης.Απελπισμένοι από το γεγονός ότι η δίκη εξελίσσεται με απόλυτα αρνητικό γι’ αυτούς τρόπο, έχουν φτάσει στο σημείο να διαστρεβλώνουν πλήρως τα λεγόμενα των μαρτύρων και να τους αποδίδουν πράγματα που ουδέποτε έχουν πει!

Έτσι, σε απανωτά ρεπορτάζ των αγυρτών των ΜΜΕ που δημοσιεύθηκαν από το μεσημέρι, ισχυρίζονται ότι ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα (Παναγιώτης Τσαφολόπουλος) είπε ...... πως αναγνώρισε τους Βουλευτές Λαγό και Μίχο στο περιστατικό που έγινε με το στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. Μόνο που ο μάρτυρας δεν κατέθεσε τίποτα τέτοιο!

Αντιθέτως, είπε ότι την ώρα του συμβάντος ο ίδιος βρίσκονταν πολλά χιλιόμετρα μακριά, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο) συμμετέχοντας στο Συνέδριο του Σύριζα.Στον χώρο του «Συνεργείου» βρέθηκε μία ώρα μετά από το περιστατικό, το οποίο φυσικά δεν είδε καθόλου.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο Τσαφολόπουλος είπε ότι δεν είδε ποιοι συμμετείχαν στο περιστατικό και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει πρόσωπα. Δηλαδή, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτόπτης.

Άρα τα περί τάχα  «αναγνώρισης» των Βουλευτών Λαγού-Μίχου, είναι παντελώς ψευδή!

Ακόμα και ο άθλιος ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής ότι ο Τσαφολόπουλος ενημερώθηκε εκ των υστέρων από περιοίκους και γείτονες που είδαν δήθεν τους δύο βουλευτές στο σημείο, είναι κυριολεκτικά άνευ ουδεμίας σημασίας, καθώς, όταν ερωτήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο Τσαφολόπουλος δεν ανέφερε τα ονόματα αυτών των περιοίκων. Είπε ότι μίλησε μαζί τους, αλλά ...... δεν γνωρίζει τα ονόματά τους.


Αυτό έχει ως συνέπεια η κατάθεσή του να μην λαμβάνεται καθόλου υπόψη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 224 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας:

«1. Ο μάρτυρας πρέπει να αποκαλύπτει πώς έμαθε όσα καταθέτει.  Αν πρόκειται για γεγονότα που άκουσε από άλλους, πρέπει σε κάθε περίπτωση να κατονομάσει ταυτόχρονα και εκείνους από τους οποίους τα άκουσε. 


2. Αν ο μάρτυρας δεν κατονομάζει την πηγή των πληροφοριών του, η κατάθεσή του δεν λαμβάνεται υπόψη».

Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για απολύτως προκατειλημμένο μάρτυρα, καθώς δήλωσε μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του Σύριζα Ηλιούπολης και ότι πήγε να δώσει την πρώτη του κατάθεση συνοδευόμενος από δύο ..... Βουλευτές του Σύριζα, την Μαρία Κανελλοπούλου και την Μαρία Μπόλαρη!

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017
Υπόθεση «Συνεργείο»: Απέκρυψαν το γεγονός ότι το δήθεν «θύμα» ήταν κατηγορούμενος ως τρομοκράτης!

Μεγάλο «φυντάνι» του ... παραμυθιού και της αοριστολογική ψευδολογίας αποδείχθηκε ο σημερινός μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Παναγιώτης Δριμυλής, μέλος στο στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, έκανε μήνυση κατά αγνώστων δραστών στις 10 Ιουλίου 2013 για σωματικές βλάβες που του προκλήθηκαν. Στη μήνυσή του ανέφερε ότι του επιτέθηκαν 15 Χρυσαυγίτες και τον χτυπούσαν με ξύλινα κοντάρια και σιδερένιους λοστούς σε όλο το σώμα, αλλά του προκάλεσαν μόνο… μερικούς μώλωπες, του   ... εκπληκτικού αυτού .... SUPERMAN


Ακόμα όμως κι αυτοί οι υποτιθέμενοι «μώλωπες» δεν διαπιστώθηκαν ποτέ, καθώς ο μάρτυρας ουδέποτε πήγε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρό ! Επιπλέον, όταν την επόμενη μέρα προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης για να δώσει κατάθεση, ρωτήθηκε από τον προανακριτικό υπάλληλο: «Επιθυμείς να εξεταστείς από Ιατροδικαστή;». Και η απάντησή του ήταν: «Όχι, δεν επιθυμώ να εξεταστώ».

Δηλαδή καταγγέλλει σωματικές βλάβες, οι οποίες όμως δεν αποδεικνύονται από κανένα ιατρικό πιστοποιητικό. Αν υπήρχαν, για ποιο λόγο αρνούνταν επίμονα να εξεταστεί από γιατρό; Και γιατί αρνήθηκε να προσέλθει ακόμα και στον ιατροδικαστή όπου θα υπήρχε η δυνατότητα να εξακριβωθεί εάν όντως τραυματίστηκε; Πολύ απλά, διότι αυτά που ισχυρίζεται ουδέποτε συνέβησαν και η καταγγελία του ήταν εξ αρχής απόλυτα ψευδή κι αβάσιμη!

Πρόκειται για άλλη μία διάτρητη δικογραφία από αυτές που συνένωσε ο Δένδιας και έστειλε στην Κουτζαμάνη προκειμένου να διωχθεί η Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση»! Η πολιτική σκοπιμότητα αυτών των πρωτοφανών στα νομικά χρονικά μεθοδεύσεων είναι προφανής. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι το γεγονός ότι αποδείχθηκε πως ο μάρτυρας είχε σοβαρότατες περιπέτειες κατά το παρελθόν με τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, αποκαλύφθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι ο Δριμυλής τον Ιούλιο του 1996 είχε συλληφθεί ως συνεργός του γνωστού αναρχικού τρομοκράτη Χριστόφορου Μαρίνου. 

Η κατηγορία αφορούσε ένοπλη επίθεση στις 5 Ιουλίου 1996 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα ο αστυνομικός Νίκος Βαϊόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο Δριμυλής φέρεται τότε να είχε κάνει διαπραγματεύσεις μιας εβδομάδας με την Αντιτρομοκρατική όπου είχε θέσει ως «απαράβατο όρο» για να προσέλθει αυτοβούλως στις Αρχές, να συλληφθεί προηγουμένως ο Χριστόφορος Μαρίνος.

Ως γνωστόν, στις 23 Ιουλίου 1996 ο Χρ. Μαρίνος βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην καμπίνα 53 του επιβατηγού πλοίου «Πήγασος» που έκανε το δρομολόγιο Σέριφος-Πειραιάς, ύστερα από επιχείρηση ανδρών της ΕΚΑΜ. Επίσημα, ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Την επόμενη μέρα, ο Δριμυλής εμφανίστηκε στο ραντεβού που-σύμφωνα με το ως άνω δημοσίευμα-φέρεται να είχε συμφωνηθεί με την Αστυνομία…

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017
Μάρτυρας για το στέκι «Αντίπνοια»: Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κάθε σχέση με το περιστατικό


Με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την υπόθεση του αναρχικού στεκιού «Αντίπνοια» συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, στον απόηχο των επεισοδίων που προκάλεσαν οργανώσεις της άκρας αριστεράς την Τρίτη 14/02/2017. Η συνεδρίαση διεξήχθη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο μάρτυρας, ονόματι Ruben Sanz Rodriguez, δήλωσε «αντιεξουσιαστής» προκαλώντας τα μειδιάματα των παρισταμένων, καθώς στο ακροατήριο προς υποστήριξή του (εκτός από ολόκληρο το μιντιακό κατεστημένο) βρίσκονταν και υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, ο πρώην ... «αντιεξουσιαστής» ίσως Υπουργός του Συριζα, Θοδωρής Δρίτσας!

Ο Rodriguez εμφανίστηκε στο ακροατήριο κρατώντας ένα πάκο έγγραφα, από τα οποία άρχισε να διαβάζει ένα πολιτικό μανιφέστο για τον καπιταλισμό και το παρακράτος που κυνηγάει δήθεν τους «από τα κάτω» αναρχικούς αγωνιστές. Εμείς είμαστε οι «από τα κάτω» και εκείνοι που μας κυνηγάνε είναι οι «από τα πάνω» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Δεν μας είπε όμως ο μάρτυρας για τους συντρόφους του γνωστούς – αγνώστους και πάντα ασύλληπτους κουκουλοφόρους που κάθε λίγο καίνε την Αθήνα, καταστρέφουν περιουσίες και διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις εντελώς ανενόχλητοι χωρίς να τους εμποδίζει κανένας από το Κράτος.

Οι πολιτικές αναλύσεις στις οποίες προέβαινε ο μάρτυρας προκάλεσαν την αντίδραση του Δικαστηρίου, με την Πρόεδρο να του επισημαίνει ότι αυτά είναι για άλλους χώρους και το Δικαστήριο ενδιαφέρεται μόνο για πραγματικά περιστατικά.

Η Πρόεδρος ρώτησε τον Rodriguez αν η Χρυσή Αυγή πήρε κάποια θέση για την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος μαζί με άλλον έναν σύντροφό του μέσα στο στέκι «Αντίπνοια» στις 30-06-2008 από δέκα άτομα.

«Ναι», απάντησε ο Rodriguez, «δεκαπέντε μέρες μετά βγάλανε ανακοίνωση στην εφημερίδα τους και είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέση το περιστατικό. Το αρνηθήκανε. Η εμπλοκή τους όμως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο πρώτος που μπήκε μέσα στο στέκι, μας είπε τη φράση “Έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής, θα σας γαμήσουμε”».

Η δήλωση αυτή του μάρτυρα, πυροδότησε έναν έντονο διάλογο με τους συνηγόρους υπεράσπισης:

«Χρ Τσάγκας: Στην πρώτη σας κατάθεση αναφέρατε κάτι τέτοιο;
Rodriguez: Όχι.
Χρ. Τσάγκας: Για ποιο λόγο;
Rodriguez: Δεν απαντώ.
Χρ. Τσάγκας: Έστω, στην δεύτερη κατάθεσή σας αναφέρατε κάτι τέτοιο;
Rodriguez: Είπα ότι ο πρώτος που μπήκε είπε κάτι.
Χρ. Τσάγκας: Αυτό το κάτι, το εξειδικεύσατε; Περιγράψατε ακριβώς αυτά τα λόγια;
Rodriguez: Όχι.
 Χρ. Τσάγκας: Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το θυμηθήκατε και το καταθέτετε σήμερα εδώ;»

Τη σκυτάλη έλαβε ο Δημήτριος Παπαδέλλης:

«Παπαδέλλης: Πείτε μας ένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής γνώριζαν ή εμπλέκονται στην επίθεση. Δεν θέλω πολλά, ένα πείτε μου.
Rodriguez: Σίγουρα συνδέονται γιατί είναι παρακράτος.
Παπαδέλλης: Είναι παρακράτος. Έτσι. Αυτή είναι η απάντησή σας. Ευχαριστώ. Αυτά είναι τα στοιχεία;»

Μετά την Πρόεδρο, έκανε ερωτήσεις η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου:

«Εις.: Δόθηκε κάποια εντολή από τη Χρυσή Αυγή για την επίθεση εναντίον σας;
Μ: Η ηγεσία ξέρει, έχουν στρατιωτική δομή και ιεραρχία και συνεπώς ξέρουν. Έτσι λειτουργούν, με εντολές.
Εις: Υποθετικά το λέτε δηλαδή. Δεν γνωρίζετε κάποιο πραγματικό περιστατικό».

Η δίκη διακόπηκε για μία εβδομάδα και θα συνεχιστεί την επόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.


Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το  ... στέκι  «Αντίπνοια» με συνοπτικές διαδικασίες


Μέσα σε δύο μόλις συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το αναρχικό στέκι «Αντίπνοια». Στις 16 Φεβρουαρίου κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ σήμερα εξετάστηκαν οι υπόλοιποι τρεις-από τους τέσσερις συνολικά-μάρτυρες.
Ειδικότερα, προσήλθαν οι Γεώργιος Μηλιαράκης, Βασιλική Μάργαρη και Κατερίνα Γερούκη. Οι μάρτυρες ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και όταν έρχονταν σε δύσκολη θέση δήλωναν «αρνούμαι να απαντήσω» ή «δεν απαντώ σε φασίστες δικηγόρους».

Διαρκώς προέβαιναν σε πολιτικά μανιφέστο και ιδεολογικές διακηρύξεις περί αναρχίας, αντί να δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που τους ετίθεντο.Φυσικά, η έκφραση προσωπικών απόψεων (ιδίως μάλιστα όταν είναι τόσο γραφικές) δεν λαμβάνεται υπόψη από ένα ποινικό δικαστήριο το οποίο αξιολογεί μόνο πραγματικά περιστατικά και αυτά βάσει αποδείξεων.
Η μαρτυρία του αστυνομικού -Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ερώτηση της συνηγόρου του Νικόλαου Κούζηλου, Δήμητρας Βελέτζα, η οποία ρώτησε τον Μηλιαράκη αν το βράδυ μετά το περιστατικό (30-06-2008) εξετάστηκε προφορικά από αστυνομικό.

Ο Μηλιαράκης αρχικά αρνήθηκε ότι την ώρα που βρίσκονταν στο νοσοκομείο έγινε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια όμως διαφοροποίησε την απάντησή του, λέγοντας ότι «μπορεί και να έγινε, δεν είμαι σίγουρος δεν θυμάμαι, κάποια στιγμή ήρθε κάποιος αστυνομικός αλλά δεν μπορώ να πω σίγουρα ναι ή όχι για το αν μίλησα μαζί του».

Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, διότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός (ονόματι Τουρλάκης) καταθέτει ότι το ίδιο βράδυ μίλησε με τον Μηλιαράκη στο νοσοκομείο και τον ρώτησε αν ξέρει ποιοι του επιτέθηκαν. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο Μηλιαράκης του απάντησε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα άτομα που του επιτέθηκαν ούτε γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί!

Δηλαδή από ατράνταχτο στοιχείο προκύπτει ότι στην αρχική κατάθεση του Μηλιαράκη δεν υπήρχε καμία αναφορά στη Χρυσή Αυγή, την οποία θυμήθηκε να αναφέρει στην Κλάπα το 2013 πέντε ολόκληρα χρόνια μετά όταν άρχισαν οι πολιτικές διώξεις από το Καθεστώς Σαμαρά και έγινε η απαράδεκτη συνένωση άσχετων δικογραφιών από τον Δένδια.
Αναγνώριση…από τα μάτια

Η υπεράσπιση αμφισβήτησε εντόνως την παρουσία στο περιστατικό των δύο υποτιθέμενων «αυτοπτών μαρτύρων» Βασιλικής Μάργαρη και Κατερίνας Γερούκη. Αυτό, διότι επί τρία χρόνια από το 2008 οι δύο γυναίκες δεν είχαν εμφανιστεί για να δώσουν κατάθεση, ούτε οι παθόντες Ruben Rodriguez και Γιώργος Μηλιαράκης είχαν αναφέρει την ύπαρξή τους ως αυτοπτών μαρτύρων.

Εμφανίστηκαν «ουρανοκατέβατες» τον Μάιο του 2011 και είπαν ότι αναγνωρίζουν δήθεν τους Β. Σιατούνη και Αθ. Στράτο από τα μάτια παρά το γεγονός ότι  σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορούσαν κράνος!
Καμία σύνδεση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής

Ματαίως τα μέλη του Αντίπνοια προσπαθούσαν να συνδέσουν τη Χρυσή Αυγή με το περιστατικό που έγινε στο στέκι τους το απόγευμα της 30-06-2008. Τόσο από το δικαστήριο όσο και από την υπεράσπιση ζητήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει εμπλοκή του κόμματος.

Και οι τρεις μάρτυρες επαναλάμβαναν στερεότυπα: «Οι Βουλευτές γνώριζαν, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ιεραρχική οργάνωση και όλα γίνονται κατόπιν εντολών».

Σε ερώτηση του συνηγόρου Δ. Παπαδέλλη αν έχουν να παραθέσουν ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι γνώριζαν, οι μάρτυρες απάντησαν αρνητικά, λέγοντας ότι δεν έχουν να πουν κάποιο συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.


«Άρα σε τι στηρίζετε αυτό που λέτε;» ξαναρώτησε ο Παπαδέλλης. «Η Χρυσή Αυγή», συνέχισαν οι μάρτυρες, «είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι παρακράτος, έχει τη στήριξη των ΜΜΕ(!!!), είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και δρα σε συνεργασία με την αστυνομία, όλοι οι θεσμοί της αστικής δημοκρατίας και η Δικαιοσύνη συνεργάζονται μαζί τους», είπαν αφήνοντας σύξυλο το Δικαστήριο.
Δηλαδή, ελλείψει στοιχείων, οι μάρτυρες κατέθεσαν μπουρδολογικές .... θεωρίες για αγρίους  και φαντασιώσεις αποδεικνύοντας πόσο σαθρό είναι το κατηγορητήριο!

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τις αποκαλύψεις για παράνομη συνεργασία ανακριτριών - πολιτικής αγωγής


Με την κατάθεση του Σενεγαλέζου Seck Hadim συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας κατέθεσε για περιστατικά που αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Αμερικής τα οποία ανήκαν σε αλλοδαπούς Αφρικανικής καταγωγής και η λειτουργία των οποίων είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Hadim προσπάθησε να δώσει μια εικόνα νόμιμης λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων τα οποία υποτίθεται ότι πρόσφεραν απλά ποτό. Αλλά από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπταν άλλου είδους υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ακόμα και από Εισαγγελικής έδρας να ερωτηθεί: «Μήπως γινόταν κονσομασιόν εκεί μέσα;».

Η κατάθεση του Hadim κράτησε μόλις 40 λεπτά, καθώς όταν πήγαινε να ξεκινήσει τις ερωτήσεις της η πολιτική αγωγή,  οι συνήγοροι της υπεράσπισης προέβαλαν ένσταση με βάση το άρθρο 234 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η ένσταση αποκάλυψε τα αίσχη που γίνονταν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από το δίδυμο των «Ειδικών Εφετών Ανακριτριών» Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.

Στην προκειμένη περίπτωση, στην κατάθεση του μάρτυρα Cyprien Amougou (επίσης αφρικανός και ιδιοκτήτης ενός εκ των καταστημάτων της πλ. Αμερικής στα οποία αναφέρονταν ο Hadim), οι ανακρίτριες διόρισαν διερμηνέα τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη!!! Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος είναι από τους βασικούς συνηγόρους πολιτικής αγωγής στη δίκη και ουδέποτε έχει κρύψει το μίσος του για τη Χρυσή Αυγή.

Το γεγονός γίνεται πιο εξοργιστικό αν σκεφθεί κανείς ότι γλώσσα διερμηνείας ήταν η πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα, δηλαδή η αγγλική. Ωστόσο, οι ανακρίτριες δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον από τους δεκάδες διορισμένους στο Εφετείο μεταφραστές Αγγλικής, αλλά ανέθεσαν το σημαντικό αυτό καθήκον στον Καμπαγιάννη!

Έχουν κάθε λόγο επομένως, οι συνήγοροι υπεράσπισης να μιλάνε για ανακριτική διαδικασία και καταθέσεις οι οποίες δεν παρέχουν τα απαιτούμενα εχέγγυα αξιοπιστίας και δικονομικής τάξης.
Στην ένστασή τους, οι συνήγοροι της υπεράσπισης μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι:

«Ο Αθανάσιος Καμπαγιάννης… εξετέλεσε χρέη διερμηνέως κατ άρθρον 233 ΚΠΔ δηλώνων ρητά ότι δεν υπάγεται σε καμία από τις εξαιρέσεις του άρθρου 234ΚΠΔ. Με την ρητή και κατηγορηματική του αυτή δήλωση, συνάγεται σαφώς ότι απεμπόλησε των δικαιωμάτων του ως συνηγόρου και λειτούργησε αποκλειστικά και μόνο ως θεσμικό όργανο της διαδικασίας, σε διαφορετική περίπτωση άλλωστε η διερμηνεία του θα ήταν άκυρος.

Το γεγονός αυτό, πέραν της ακυρότητος που παράγει από το ίδιο το αρ. 234 ΚΠΔ, που σαφώς και ρητώς αναφέρει στην προμετωπίδα του «με συνέπεια να ακυρωθεί η διαδικασία δεν μπορεί να διοριστεί διερμηνέας…», παράγει και απόλυτο ακυρότητα κατ’ άρθρο 171 ΚΠΔ καθώς πλήττει τον πυρήνα των δικαιωμάτων των παρόντων κατηγορουμένων. Και τούτο διότι, η παρά το νόμο παράσταση συνηγόρου πολιτικής αγωγής και η συνακόλουθα παρά το νόμο άσκηση υπ’ αυτού όλων των απορρεόντων από την πολιτική αγωγή δικαιωμάτων, π.χ. ερωτήσεων, ενστάσεων, αιτήσεων, αγορεύσεως δημιουργεί ανεπιτρέπτως για τον κατηγορούμενο επαχθές και δυσανάλογο βάρος όσον αφορά την εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όπως αυτή του παρέχεται από το νόμο και την ΕΣΔΑ...

Επειδή εκ των προαναφερθέντων έχει παραχθεί απόλυτος ακυρότητα κατ’ άρθρον 171 παρ. 1 εδ. δ , αλλά και 234 και 170 ΚΠΔ προβληθείσα σήμερον ευθύς ως έγινε υφ’ ημών αντιληπτή, ζητούμε την αποβολή του συγκεκριμένου συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αθανασίου Καμπαγιάννη από την διαδικασία και την διαπίστωση και κήρυξη της ακυρότητας όλως των διαδικαστικών πράξεων που ενήργησε ο συγκεκριμένος συνήγορος από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μέχρι και σήμερα».
 



Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένας Νεοδημοκράτης, ένας Εβραίος και μία τρανσέξουαλ, «βαφτίστηκαν» από την Κλάπα, ....Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής!


Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, όμως δεν είναι. Μάλιστα, αποτελεί ένα από τα υποτιθέμενα «σημαντικότερα» κομμάτια της παρανοϊκής δικογραφίας την οποία έφτιαξε η Κλάπα για να στήσει τα άθλια κατηγορητήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, ένας Εβραίος και μία τρανσέξουαλ έσπασαν την τζαμαρία του μαγαζιού ενός Καμερουνέζου στην πλατεία Αμερικής. Η ενέργειά τους δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα, αλλά σχετίζονταν με τα συνεχή προβλήματα που δημιουργούσε στην γειτονιά το κακόφημο μπαρ το οποίο είχε γίνει κέντρο πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών.

Οι Αφρικανοί πελάτες διασκέδαζαν όλο το βράδυ με διαπασών την μουσική, έβριζαν και έσπαγαν μπουκάλια, ουρούσαν και αφόδευαν στον δρόμο, δημιουργούσαν φασαρίες όντας μεθυσμένοι και έκαναν ακόμα και δημόσιο σεξ με τις «εργαζόμενες» του καταστήματος.

Η πολιτεία φυσικά αδιαφορούσε παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων. Οι κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν εκατοντάδες υπογραφές Ελλήνων και αλλοδαπών περιοίκων, οι οποίοι δήλωναν απηυδισμένοι με την κατάσταση και ζητούσαν το κλείσιμο τόσο του συγκεκριμένου, όσο και άλλων αφρικανικών καταστημάτων που δημιουργούσαν ανάλογα προβλήματα.

Τα όσα αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος Α.Μ., είναι χαρακτηριστικά: «Είμαι Εβραίος όπως σας έχω πει. Προσκομίζω και βεβαίωση της Αρχιραββινείας Αθηνών. Ο παππούς μου Σολομών και η γιαγιά μου Ραχήλ είναι θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δεν έχω σχέση με την Χρυσή Αυγή… Στην γειτονιά μας επειδή όλοι μαζί οι κάτοικοι, κάναμε κάτι σαν συμβούλιο και βάλαμε σαν επικεφαλής κάποια τρανσέξουαλ ονόματι Άννα, κάτοικο της περιοχής. Αυτή ανέλαβε και η επίθεση έγινε με διαταγή αυτής.»                

Ο έτερος συγκατηγορούμενός του Γ.Π. αναφέρει: «Δεν ανήκω στην Χρυσή Αυγή, δεν πάω. Ανήκω στην Νέα Δημοκρατία».

Ενώ λοιπόν η Κλάπα είχε στη διάθεσή της όλα αυτά τα στοιχεία, «χρέωσε» το περιστατικό στην Χρυσή Αυγή καθώς ελλείψει πραγματικών εγκλημάτων, έπρεπε να τα εφεύρει προκειμένου να στήσει την πολιτική σκευωρία.

Όλα αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σήμερα στη δίκη, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα Seck Hadim (Σενεγαλέζος). Ο μάρτυρας ήταν φίλος με τον Καμερουνέζο ιδιοκτήτη του μπαρ και προσπάθησε αρχικά να μιλήσει για ρατσιστική επίθεση. Στην συνέχεια όμως, κατόπιν υποβολής επίμονων ερωτήσεων, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην γειτονιά και την καθολική αντίδραση των κατοίκων, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα ανωτέρω άτομα δεν είχαν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με την κατάθεση του Τανζανού Salum Francis.

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Από ευρωπαϊκά κονδύλια μισθοδοτούνται ψευδομάρτυρες κατά του Εθνικιστικού Κινήματος


Μία ακόμα αποκάλυψη έγινε στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο Πακιστανός Javied Aslam, ένας από τους ψευδομάρτυρες που είχε καλέσει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης για να καταθέσουν κατά της Χρυσής Αυγής, ομολόγησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών ότι εργάζεται αμοιβόμενος από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Eρωτηθείς για το τι δουλειά κάνει και πώς βιοπορίζεται, ο Aslam απάντησε ότι είναι «διαπολιτισμικός μεσολαβητής»! Στην εύλογη απορία του Δικαστηρίου για το τι είναι αυτό, ισχυρίστηκε ότι είναι επάγγελμα σχετιζόμενο με την διευκόλυνση της πρόσβασης των αλλοδαπών στα νοσοκομεία και χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία βγαίνουν κάθε 4, 6 ή 9 μήνες!

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πένεται, διάφορα άτομα βρίσκουν πολύ ωραίους τρόπους για να κάνουν τον επαγγελματία «αντιρατσιστή» και να κατηγορούν ψευδώς Έλληνες πατριώτες, έχοντας βέβαια την αμέριστη στήριξη των αργυρώνητων ΜΜΕ.

Το πιο αστείο σημείο της σημερινής κατάθεσης του Aslam ήταν όταν ρωτήθηκε πόσες επιθέσεις γνωρίζει να έχουν γίνει από την Χρυσή Αυγή σε βάρος αλλοδαπών.


«Τριακόσιες» απάντησε ο Πακιστανός. «Μα, 900 έχετε πει στην αρχική σας κατάθεση. Τώρα έγιναν 300;».

Η στιχομυθία αυτή είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι όσα έλεγαν οι μάρτυρες στην ανάκριση ήταν παντελώς φτιαχτά και αποτελούσαν μέρος ενός σεναρίου που σκοπό είχε να κατηγορηθεί ψευδώς η Χρυσή Αυγή.

Με λίγα λόγια, η κατάθεση του Aslam περιορίστηκε σε γενικότητες χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες ημερομηνίες, πρόσωπα και γεγονότα. Αναφέρθηκε σε δήθεν «εκατοντάδες επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών», των οποίων όμως δεν ήξερε τα πλήρη στοιχεία, αλλά μόνο τα μικρά ονόματα 3-4 εξ αυτών!

Δεν ήταν σε θέση να πει ποιοι ήταν οι δράστες, παρά μόνο είχε ακούσει από διάφορους συμπατριώτες του ότι κάποιοι εξ αυτών ήταν άτομα με μαύρες μπλούζες. Μάλιστα, δεν ήξερε ούτε αν έχουν υποβληθεί μηνύσεις ή αν υπάρχουν εκκρεμή δικαστήρια για τα περιστατικά αυτά. Βέβαια, τέτοιου είδους αοριστίες δεν συνιστούν απόδειξη στα πλαίσια μίας ποινικής διαδικασίας.

Ήταν τόσο χαρακτηριστική η αδυναμία του Aslam να επικαλεστεί συγκεκριμένα στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής, που το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής του αναλώθηκε σε κατηγορίες σε βάρος της αστυνομίας. Δηλαδή, σε αντικείμενο άσχετο με τη δίκη.

Διαρκώς μιλούσε για υποθέσεις που δεν σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, όπως για χρηματισμό αστυνομικών από αλλοδαπούς με τους οποίους είχαν παράνομες δοσοληψίες ή για περιπτώσεις κακομεταχείρισης αλλοδαπών σε αστυνομικά τμήματα και κέντρα φιλοξενίας την περίοδο 2012-2013.

Ο Aslam δέχθηκε επανειλημμένα την παρατήρηση από το Δικαστήριο, «τι σχέση έχουν αυτά με την υπόθεση που δικάζουμε;»

Mάλλον θα ήταν πιο ταιριαστό, ο Aslam να κατέθετε σε δίκη για «εγκληματική οργάνωση Δένδια-Σαμαρά» εάν αληθεύουν οι καταγγελίες για κακομεταχείριση αλλοδαπών σε κέντρα φιλοξενίας την περίοδο 2012-2013…


Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Διασύρθηκε ο Ελγαντούρ! Κολλητός με τον Μπιλάλ Ερντογάν που χρηματοδοτούσε τον ISIS και τους Μουσουλμάνους Αδελφούς που καίγανε εκκλησίες στην Αίγυπτο!


Απαξιώθηκε πλήρως μετά τη σημερινή συνεδρίαση ο ούτως ή άλλως φαιδρός κατήγορος της Χρυσής Αυγής, Ναΐμ Ελγαντούρ.
Προσκομίστηκαν πολλές φωτογραφίες που αποδείκνυαν την λατρεία του Ελγαντούρ για τον γιο του Ταγίπ Ερντογάν , Μπιλάλ, ο οποίος αποδεδειγμένα έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου με τον ISIS και χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές. Συναντήσεις με τον ψευδομουφτή της Θράκης κλπ.

Επίσης, φωτογραφίες από τον λογαριασμό του στο facebook, που αποδείκνυαν την τουρκολαγνεία του, με αναρτήσεις τεράστιων τουρκικών σημαιών.


Είχε πάρει και μέρος σε διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη για την υποστήριξη του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα!


Τέλος, φωτογραφίες του να κρατάει με περηφάνια κάδρο που απεικόνιζε τον Μοχάμεντ Μόρσι, τον καταδικασμένο ηγέτη της ανθελληνικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έχει κάψει δεκάδες εκκλησίες Κοπτών στην Αίγυπτο!


Επιπλέον, αποδείχτηκε ότι ήταν ο ενορχηστρωτής ενός δικτύου εκατό και πλέον παράνομων τζαμιών που δημιουργήθηκαν σε ολόκληρη την Αττική κατά τη δεκαετία του 2000 και λειτουργούσαν χωρίς άδεια, με την ανοχή όμως ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ.




Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ γνώριζαν ότι τα τζαμιά ήταν χώρος συνάθροισης αλλοδαπών που δεν είχαν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, ωστόσο ποτέ δεν κινήθηκαν για τη σύλληψη και απέλασή τους.


Αντιθέτως, έκαναν πλάτες στον Ελγαντούρ, ο οποίος ξεσήκωνε τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες κατά των κατοίκων της πολύπαθης περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα, που ευλόγως διαμαρτύρονταν για την άθλια κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το κέντρο των Αθηνών.

Ο ισλαμιστής Ελγαντούρ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των αλλοδαπών στον Αγ. Παντελεήμονα δεν ήταν μεγάλος και δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα από την παρουσία τους, ούτε είχε υποβαθμιστεί η περιοχή.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος το 2010 διαπίστωνε «Το ιστορικό κέντρο και η ευρύτερη περιοχή γίνεται χώρος  υπέρμετρης συγκέντρωσης μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται δίκτυα μαύρης αγοράς ναρκωτικών, κλοπιμαίων, παραεμπορίου και πορνείας, που συντηρούν και αναπαράγουν αυτή την ανομική κατάσταση. Επίσης, η αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσής τους και η κατά χιλιάδες συνάθροισή τους έχει συνακόλουθο έντονα ρυπογόνο αποτέλεσμα…»

Ο κύριος ισχυρισμός του Ελγαντούρ ότι δήθεν τον Οκτώβριο του 2010 Χρυσαυγίτες πήγαν να κάψουν 40 Μπαγκλαντεσιανούς σε τζαμί της πλ. Αττικής, κατέρρευσε όταν δήλωσε ότι δεν ήταν παρών ο ίδιος στο περιστατικό, ούτε είναι σε θέση να κατονομάσει το πρόσωπο από το οποίο πληροφορήθηκε τα στοιχεία που καταθέτει.  

Κυρίως όμως, ο ισχυρισμός του κατέρρευσε όταν ο συνήγορος Γεώργιος Μιχαλόλιας προσκόμισε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» που έλεγε ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός του τζαμιού, αλλά αντίθετα οι Μπαγκλαντεσιανοί επιτέθηκαν απρόκλητα σε κατοίκους έξω από μίνι μάρκετ κρατώντας καδρόνια και άλλα αντικείμενα.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017
Κλάπα και Ντογιάκος χαρακτήρισαν ως «ρατσιστικό έγκλημα» τον καβγά για τα μάτια μιας μαθήτριας Λυκείου!


Ιανουάριος 2013. Ένας πρωτοετής φοιτητής της Θεολογίας τσακώνεται έξω από το 3ο Λύκειο του Παλαιού Φαλήρου με αναρχικό μαθητή του σχολείου.

Η υπόθεση δεν έχει κανένα στοιχείο πολιτικής διαφοράς, πολύ περισσότερο δεν συνδέεται με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο νεαροί τσακώθηκαν για τα μάτια μιας μαθήτριας του σχολείου, που παλαιότερα τα είχε με τον αναρχικό, αλλά μετά τα έφτιαξε με τον φοιτητή. Ο αναρχικός παρενοχλούσε την κοπέλα και την πίεζε διαρκώς να χωρίσει προκειμένου να τα ξαναφτιάξει μαζί του.

Το καινούριο αμόρε της κοπέλας αντέδρασε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τσακωμός που οδήγησε στον τραυματισμό του αναρχικού.

Η υπόθεση αυτή ερωτικής αντιζηλίας, παραποιήθηκε στο ανακριτικό εργαστήριο παρασκευής σκευωριών «Ι.Κλάπα-Ι. Ντογιάκος και ΣΙΑ», και παρουσιάστηκε ως δήθεν έγκλημα πολιτικού μίσους μεταξύ Χρυσαυγίτη (όπως αυθαίρετα χαρακτήρισαν τον φοιτητή) και αναρχικού μαθητή.

Ο χαρακτηρισμός βασίστηκε στα «ατράνταχτα» στοιχεία ότι ήταν ψηλός, φορούσε μπουφάν FLIGHT JACKET και ήταν κοντοκουρεμένος!

Μην έχοντας οι επίορκοι σκευωροί πραγματικές υποθέσεις για να στηρίξουν το κατηγορητήριο σε βάρος της Χρυσής Αυγής, συσχέτισαν τη συγκεκριμένη δικογραφία με την ανάκριση κατά των Βουλευτών ως τελεσθείσα από μέλος εγκληματικής οργάνωσης!

Σήμερα βέβαια, το ζήτημα ξεκαθάρισε πλήρως με την κατάθεση ενός μάρτυρα κατηγορίας, του Κιμ. Κουρσόπουλου, φίλου και ομοϊδεάτη του αναρχικού μαθητή. Ο Κουρσόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο κατηγορούμενος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Επίσης, είπε ότι ο φίλος του όντως είχε παλαιότερα σχέση με την συγκεκριμένη κοπέλα, δεν γνωρίζει όμως γιατί έγινε ο τσακωμός με τον φοιτητή της Θεολογίας.

Η κατάθεση αυτή του μάρτυρα προκάλεσε εμφανή εκνευρισμό στην πολιτική αγωγή, η οποία έβλεπε ότι το σενάριό της δεν περπατάει. Σαν αντίδραση, προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις ρωτώντας τον μάρτυρα τι ξέρει για τους Βουλευτές.

Οι ερωτήσεις τους όμως έπεσαν στο κενό, καθώς ο μάρτυρας είπε ότι δεν ξέρει τίποτα, παρά μόνο ό, τι έχουν πει τα κανάλια της τηλεόρασης!

Η υπόθεση συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 09-03 στην αίθουσα του Κορυδαλλού. 

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017
Υπόθεση Παλαιού Φαλήρου - Άλλη μια δικογραφία που αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Με μία πολύ σημαντική παραδοχή έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Ιορδάνης Δεμερτζίδης, παραδέχθηκε ότι τόσο οι Βουλευτές όσο και το ίδιο το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είχαν καμία εμπλοκή στον τραυματισμό του γιου του Φοίβου.

Ο Δεμερτζίδης, εξεταζόμενος ως μάρτυρας, δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τον (εξωφρενικό) ισχυρισμό της πολιτικής αγωγής, ότι στόχος της επίθεσης στον γιο του ήταν «ο εκφοβισμός ολόκληρης της σχολικής κοινότητας».
Αντιθέτως, από τα στοιχεία που κατέθεσε, προκύπτει ότι η υπόθεση ήταν μια αμιγώς προσωπική διαφορά μεταξύ του 16χρονου Φοίβου Δεμερτζίδη και του 20χρονου Γ. Αποστολόπουλου.

Οι δύο νεαροί τσακώνονταν «για τα μάτια» της Άρτεμης Καμπιώτη, που ήταν πρώην κοπέλα του Δεμερτζίδη, αλλά μετά τα έφτιαξε με τον Αποστολόπουλο! Όταν βρέθηκαν έξω από το σχολείο (3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου), οι δύο νέοι ήρθαν αρχικά σε λεκτική αντιπαράθεση και μετά συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο ο Δεμερτζίδης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση προσφέρεται ενδεχομένως για ερωτικό θρίλερ, δεν έχει όμως καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, η οποία όπως και σε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή.

Η Κλάπα όμως με τον Ντογιάκο, μέσα στην απελπισία τους να στήσουν την σκευωρία που τους ανέθεσε ο Σαμαράς, εκμεταλλεύθηκαν τα πολιτικά φρονήματα των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, βρίσκοντας ως πρόσχημα το γεγονός ότι ο παθών Δεμερτζίδης ήταν αναρχικός και ο Αποστολόπουλος Εθνικιστής, συσχέτισαν την υπόθεση με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής ως δήθεν δράση των «ταγμάτων εφόδου»!

 Όπως κατέθεσε σήμερα ο ίδιος ο Ιορδάνης Δεμερτζίδης, ο γιος του Φοίβος επανειλημμένα ενοχλούσε τη συμμαθήτριά του στο σχολείο μαζί με άλλους φίλους του και την πίεζε προκειμένου να διακόψει την σχέση της με τον Αποστολόπουλο. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι προφανής, η ερωτική αντιζηλία και τίποτε άλλο.

Αυτό άλλωστε δέχθηκε και το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 212/2015 τελεσίδικη απόφαση του με την οποία δίκασε την πράξη της πρόκλησης σωματικών βλαβών για την οποία καταδικάστηκε ο Αποστολόπουλος.  Το Εφετείο στο σκεπτικό του αναφέρει ρητά ότι το κίνητρο ήταν ερωτικό, ο δε Αποστολόπουλος ενήργησε με γνώμονα την «προσωπική του τιμή και το ανδρικό του γόητρο» και όχι για πολιτικούς λόγους.

Άδικα επομένως παλεύει η πολιτική αγωγή να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για υποθέσεις που ήδη έχουν κριθεί από τα δικαστήρια. Το ίδιο άλλωστε θα συμβεί και με τις υποθέσεις που έρχονται προς εκδίκαση τις επόμενες εβδομάδες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις οποίες τους περιμένουν μεγάλες νομικές εκπλήξεις!

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 13 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών.   

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
Δίκη Χρυσής Αυγής: Πακιστανοί μάρτυρες κατηγορίας ...... αδειάζουν την Κλάπα: «Ουδέποτε είπαμε αυτά που έχουν γραφτεί στις καταθέσεις μας !»


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία προέκυψαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση για το δικαστικό πραξικόπημα που έγινε από τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου κατά της Χρυσής Αυγής.


Όπως προκύπτει, στα πρακτικά των μαρτυρικών καταθέσεων που συντάσσονταν στο ανακριτικό γραφείο των επίορκων δικαστικών, καταχωρούνταν γεγονότα τα οποία ουδέποτε είχαν κατατεθεί από τους μάρτυρες περί «επιθέσεων» της Χρυσής Αυγής!


Ειδικότερα σήμερα κατέθεσαν δύο μάρτυρες, οι Πακιστανοί Ali Laqat και Hanif Mohammad που απασχολούνται εδώ και χρόνια σε αγροτικές εργασίες στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Οι εν λόγω Πακιστανοί εξετάστηκαν στις 20 Ιανουαρίου 2014 μέσω του διερμηνέα Mazhar Hussain ενώπιον της Κλάπα στο Εφετείο Αθηνών. Στην κατάθεσή τους φέρονται να μιλάνε για πληθώρα αξιόποινων ενεργειών από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη.

Σήμερα όμως, εξεταζόμενοι από το Δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν αυτά τα περιστατικά και ξεκαθάρισαν ότι ουδέποτε είπαν αυτά τα πράγματα που αναγράφονται στις καταθέσεις τους ενώπιον της Κλάπα!

Διαβάστε και φρίξτε για τα ψεύδη που αναφέρονταν στις καταθέσεις τους:

«Τον Νοέμβριο του 2012 , δύο συμπατριώτες μου είχαν επιστρέψει από τη δουλειά τους και ήταν μέσα στο σπίτι. Ξαφνικά μπήκαν στο σπίτι περίπου 10 άτομα , ντυμένοι στα μαύρα, και σε κάποιους στη μπλούζα τους έγραφε Χρυσή Αυγή και κρατούσαν ξύλα και με άγριες φωνές φώναζαν να φύγουνε από την Ελλάδα και να μην μιλήσουν πουθενά γιατί θα τους σκότωναν και τους χτύπησαν

Μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ καθόμασταν μέσα στο σπίτι, ήλθε πάλι μια ομάδα της Χρυσής Αυγής, περίπου 10 άτομα, και πέταξαν μέσα στο σπίτι μπουκάλια από μπύρα με βενζίνη και πήρε φωτιά
».

Ιδού λοιπόν και οι απαντήσεις που έδωσαν σήμερα όταν ρωτήθηκαν από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη:

«Το πρώτο περιστατικό δεν το ξέρουμε. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Ποτέ δεν μάθαμε να έχει γίνει κάτι τέτοιο και δεν το είπαμε στην κατάθεσή μας. Στο δεύτερο περιστατικό ήμασταν μέσα στο σπίτι. Όντως έπεσε ένα μπουκάλι και άρπαξε λίγη φωτιά που τη σβήσαμε αμέσως. Έξω από το σπίτι όμως, όχι μέσα. Δεν είδαμε ποιοι το κάνανε, ούτε πόσοι ήτανε. Δεν ξέρουμε αν ήταν η Χρυσή Αυγή, ούτε είπαμε ότι ήταν η Χρυσή Αυγή».

Καθίσταται ευκρινέστατο επομένως σε ποια αστήρικτα δεδομένα βασίστηκε το παραπεμπτικό βούλευμα για να κατηγορηθούν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως «μέλη εγκληματικής οργάνωσης».

Οι διώξεις ήταν αμιγώς πολιτικές και δεν υπήρχε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Τα «τάγματα εφόδου» υπήρχαν μόνο στη φαντασία των σκευωρών!

Επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 16 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΩΝ ΣΚΕΥΩΡΩΝ: Συνέλαβαν λάθος άτομα για την υπόθεση της Ιεράπετρας!


Τρέχουν κυριολεκτικά και δεν φτάνουν οι εμπνευστές των παράνομων διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής, καθώς βλέπουν ότι η σκευωρία τους καταρρέει παταγωδώς.

Το νέο φιάσκο αφορά την υπόθεση της Ιεράπετρας στην Κρήτη, όπου υποτίθεται ότι τον Φεβρουάριο του 2013 «Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν Πακιστανούς στο χωριό Βαϊνιά».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, άπαντες κάτοικοι Ιεράπετρας και βέροι Κρητικοί. Ήδη από τον Απρίλιο του 2015 κατά την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο Δικαστήριο, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα αυτά μιλάνε με την ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ Κρητική προφορά.

Σήμερα λοιπόν, ο Πέτρος Καπούας (αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος εργάζονταν σε παρακείμενο ελαιουργείο) κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ, λίγη ώρα πριν γίνει ο ξυλοδαρμός των Πακιστανών, δύο άτομα εισήλθαν στο ελαιουργείο και τον ρώτησαν αν υπάρχουν Πακιστανοί εργαζόμενοι.

«Τα άτομα αυτά», είπε ο Καπούας στο Δικαστήριο, «είχαν ξενική προφορά, δεν ήταν Κρητικοί. Δεν είχαν Κρητική προφορά».

«Τους κατηγορουμένους τους γνωρίζετε;», ρωτήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης. «Ναι», απάντησε ο Καπούας. «Τους γνωρίζω και ξέρω ότι όλοι τους μιλάνε με ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ, δεν μπορεί να ήταν αυτοί. Τον έναν τον είχα και γυμναστή στο σχολείο παλιότερα. Δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα».

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο προσέθεσε ο Καπούας, είναι ότι τα άτομα που μπήκαν στον ελαιουργείο δεν φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής (όπως αναφέρει το ψευδές κατηγορητήριο Κλάπα-Ντογιάκου). «Είχαν απλά σκουρόχρωμα ρούχα, δεν γράφανε όμως Χρυσή Αυγή».

Είναι σαφές ότι τα «τάγματα εφόδου» υπήρχαν μόνο στη νοσηρή φαντασία του παραδικαστικού κυκλώματος που έστησαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και αποτελούν μία ξεκάθαρη πλεκτάνη.

Συνέλαβαν λάθος άτομα και απήγγειλαν ανύπαρκτες κατηγορίες  σε Βουλευτές. Στο ακροατήριο όμως όλα αυτά καταπίπτουν παταγωδώς και η αθωότητα του Λαϊκού Συνδέσμου αποδεικνύεται πανηγυρικά!

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
Γκάφα ολκής από τον μάρτυρα κατηγορίας καταρρίπτει το κατηγορητήριο και για την υπόθεση της Ιεράπετρας


Κατάφερε το ακατόρθωτο ο μάρτυρας κατηγορίας Ανδρέας Μπιλάλης, υπεύθυνος του ελαιουργείου στην Βαϊνιά Ιεράπετρας.

Με τα λεγόμενά του έβγαλε μόνος του ψεύτη τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνεται πλήρως η κατάθεσή του.

Επί μία ώρα έδινε την περιγραφή ενός ατόμου (Γ. Πετράκης) το οποίο υποτίθεται ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης σε Πακιστανούς λαθρομετανάστες στην Βαϊνιά Ιεράπετρας στις 13-02-2013.

Περιέγραψε τα ρούχα που υποτίθεται ότι φορούσε ο κατηγορούμενος, έδωσε αναλυτική περιγραφή των κινήσεών του, πότε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πότε κατευθύνθηκε προς το σπίτι των Πακιστανών. Ο Μπιλάλης δήλωσε βέβαιος για το πρόσωπο του δράστη λέγοντας μάλιστα ότι τον «φωτογράφισε» στη μνήμη του εκείνο το βράδυ.

Στο σημείο αυτό τον διέκοψε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου και του διάβασε ένα εκτενές απόσπασμα από την ανακριτική του κατάθεση. Εκεί λοιπόν, ο ίδιος μάρτυρας κατονόμαζε άλλον κατηγορούμενο ως δράστη (Σάββας Γαροφαλάκης). Δηλαδή περιέγραφε τα ίδια πραγματικά περιστατικά και τα απέδιδε σε άλλο πρόσωπο!!!

Εκεί ο Μπιλάλης έχασε κυριολεκτικά το χρώμα του και άρχισε να στριφογυρίζει στην καρέκλα του προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι «τα ‘γραψαν λάθος» στην κατάθεσή του.

Είναι προφανές ότι ο μάρτυρας δεν είχε δει κανέναν κατηγορούμενο και οι αναγνωρίσεις του ήταν ψευδείς. Επειδή όμως είχε περάσει αρκετός καιρός και δεν θυμόταν το πρώτο ψέμα που είχε πει, υπέπεσε και σε δεύτερο ψέμα κατονομάζοντας διαφορετικό άτομο αυτή τη φορά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Μπιλάλης εμφανίστηκε ως αυτόκλητος μάρτυρας στην αστυνομία και στην Κλάπα, και παρουσιάστηκε ως δήθεν ουδέτερος και αντικειμενικός πολιτικά. Στη σημερινή συνεδρίαση όμως αποδείχτηκε ότι απέκρυψε από το Δικαστήριο την κομματική του ιδιότητα ως μέλος του Σύριζα. Δεν συμμετείχε μόνο σε οικολογικά και πολιτιστικά σωματεία όπως ισχυρίζονταν, αλλά ήταν υποψήφιος και με την παράταξη του Σύριζα «Πολίτες εν Δράσει» το 2014 για τον Δήμο της Ιεράπετρας, έχοντας δώσει το παρόν σε ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτοί είναι οι εγκάθετοι μάρτυρες που καταθέτουν ενάντια στην Χρυσή Αυγή, αλλά προδίδονται από τα ίδια τα ψέματά τους.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ο Μπιλάλης είναι ακόμη ένας μάρτυρας ο οποίος σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης (Δ. Τζεμπετζής) παραδέχθηκε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο να καταθέσει για ύπαρξη εντολών από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είτε  για το περιστατικό της Ιεράπετρας είτε για άλλη αξιόποινη πράξη.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών.Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα λάβει χώρα ο σχολιασμός των καταθέσεων των μαρτύρων από την υπόθεση «Συνεργείο» και μετά.