O X I - Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ - Γ Ι Α - Τ Ο Υ Σ - Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ

Δευτερόλεπτα

Ανακοίνωση στήριξης προς την Χρυσή Αυγή από το εθνικιστικό Κίνημα ΝΑΤΙΟΝ - Ρεπορτάζ ιταλικής εφημερίδας ΒΙΝΤΕΟ

♠ Posted by freegoldendawn in at 4:06 μ.μ.

Το εθνικιστικό Κίνημα ΝΑΤΙΟΝ απέστειλε την κάτωθι δήλωση συμπαράστασης: Nous sommes Aube Dorée! (Είμαστε Χρυσή Αυγή!) Αύριο, Δευτέρα, ξεκινάει η δίκη του κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα Για πρώτη φορά στην Ευρώπη θα γίνουμε μάρτυρες μιας προσπάθειας δικαστικής αντιμετώπισης ενός κόμματος πρωταρχικής σημασίας. (Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα). Παρά τον χείμαρρο συκοφαντίας και δυσφήμησης που θα ακολουθήσει το ΝΑΤΙΟΝ επιβεβαιώνει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στους συντρόφους της Χρυσής Αυγής.

Αύριο, είμαστε όλοι Χρυσή Αυγή!
Ρεπορτάζ της Ιταλικής Il Fatto Quotidiano για την Χρυσή Αυγή
Συνέντευξη για την διάσκεψη τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή πήρε η Ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano από τους Ευρωβουλευτές Γεώργιο Επιτήδειο και Mario Borghezio.
Ο Ιταλός Mario Borghezio μίλησε για το ανώμαλο των δικαστικών διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και για το γεγονός ότι όταν θέλει το σύστημα να κυνηγήσει έναν πολιτικό χώρο οι κατηγορίες πάντα είναι οι ίδιες. Έτσι έγινε και με τον ίδιο πριν χρόνια στην Ιταλία. Ο Γεώργιος Επιτήδειος μίλησε για την συνεργασία της Χρυσής Αυγή με την Lega Nord και την Casa Pound αλλά και για την προοπτική δημιουργίας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ακολουθεί η συνέντευξη:
- Κύριε  Borghezio πώς και ήρθατε σε αυτήν την συνάντηση της Χρυσής Αυγής;
- Πολλές φορές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχω αναφέρει αυτήν την ανώμαλη κατάσταση, δηλαδή ένα ολόκληρο κίνημα να βρίσκεται κάτω από δικαστική έρευνα και μάλιστα αρκετά από τα μέλη έμειναν φυλακή για πολλούς μήνες. Μάλιστα στηρίζω το γεγονός να γίνει ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, διότι από τα γεγονότα φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για μια δίωξη πολιτική και κατά της ελευθερίας. Γιατί όταν απειλείται η ελευθερία τότε θα πρέπει να την στηρίζουμε όλοι, όπως είπε και ο Περικλής η ελευθερία είναι το κουράγιο.
- Ναι, αλλά μιλάμε για κατηγορίες πολύ σοβαρές. Για εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή δολοφονία, απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος. Τί λέτε γι αυτές τις κατηγορίες;
- Εγώ λέω ότι ο εισαγγελέας Παπαλία κάποτε στην Ιταλία είχε κατηγορήσει εμένα αλλά και άλλους της Λέγκας για τέτοια πράγματα, εκτός από δολοφονίες. Αυτά είναι γελοία όμως. Όταν το καθεστώς θέλει να κυνηγήσει έναν πολιτικό χώρο οι κατηγορίες βρίσκονται πάντα. Επίσης μου φαίνεται λίγο υπερβολικό αυτά που λέγονται για φασισμό και ναζισμό διότι εδώ πλέον βρίσκονται τα παιδιά των παιδιών αυτών που ελευθέρωσαν την Ευρώπη. Μάλιστα παρόλα αυτά τους έχουν απομονωμένους. Κανείς δεν έρχεται στις συναντήσεις τους και τους κρατάνε μακριά από πολλές συζητήσεις. Επαναλαμβάνω τους μεταχειρίζονται σαν λεπρούς.
- Εσείς τι προσπαθείτε να κάνετε μέσα στο κοινοβούλιο με την Χρυσή Αυγή. Να δημιουργήσετε ένα είδος συμμαχίας;
- Όχι, εγώ μιλάω προσωπικά, εμένα οι μάχες για την ελευθερία πάντα μου άρεσαν και πάντα μου άρεσε να πηγαίνω ενάντια στο ρεύμα.
- Γ. Επιτήδειος: Το κόμμα μας είναι θύμα μιας δίωξης που προέρχεται από πολιτικούς λόγους.
- Μα κάποιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.
Ναι. αλλά όχι από εμάς. Ήταν ένα συμβάν το οποίο δεν οργανώθηκε, κατευθύνθηκε ούτε διατάχθηκε από κάποιον από εμάς.
- Διατηρείτε σχέσεις με κάποιο Ιταλικό κόμμα όπως την Lega Nord ή την Casa Pound;
- Ναι. Μοιραζόμαστε κοινές απόψεις με αυτά τα κόμματα. Υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Δημοκρατίας, τις αξίες του Έθνους και τις αξίες της Ελευθερίας.
- Προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα, να δουλέψετε μαζί τους, στην Ευρώπη;
Ναι, έχουμε σχέσεις. Κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ίσως στο μέλλον θα είμαστε ικανοί να βελτιώσουμε κι' άλλο την συνεργασία μας και ίσως να δημιουργήσουμε μία πολιτική ομάδα μαζί τους.