O X I - Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ - Γ Ι Α - Τ Ο Υ Σ - Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ

Δευτερόλεπτα

Εφημερίδα “Άποψη”: Η κυβέρνηση τρέμει την αθώωση της Χρυσής Αυγής!

♠ Posted by freegoldendawn in ,, at 6:27 μ.μ.
Διάχυτος φαίνεται ότι είναι ο φόβος (και) από τη νέα κυβέρνηση για την αυξανόμενη απήχηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προς τον Ελληνικό Λαό. Μόνο που αντί των ανήθικων και παράνομων μεθοδεύσεων της χούντας Σαμαρά, η οποία με σαφή αντιδημοκρατικό τρόπο επιχείρησε να ποινικοποιήσει τον πολιτικό λόγο της κομματικής έκφρασης εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, δείχνει να προσανατολίζεται στο να επιχειρήσει να πολεμήσει με πολιτικά μέσα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Άποψη", όπου κάτω από τον εύγλωττο «Με πολιτικά όπλα ο «πόλεμος» κατά της Χρυσής Αυγής», το κείμενο ξεκινάει ως εξής: «Σε νέο επίπεδο φαίνεται να περνά η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την παρούσα κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την πρώτη στιγμή είχε, με δηλώσεις στελεχών του, αποσαφηνίσει ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό. Και έτσι σκοπεύει να αντιμετωπίσει το νεοναζιστικό αυτό κόμμα».
Στην συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται τόσο στην προσπάθεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να τηρήσει τους κανονισμούς της Βουλής, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι «υποστηρίζει τρόπον τινά το νεοναζιστικό κόμμα», όπως χαρακτηριστικά γράφει το άρθρο, στις αντιρρήσεις της για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και της άρσης ασυλίας των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά και στην ανάλογη θέση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος μάλιστα τόνισε προσφάτως ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της. Κι αν δεν τον κρατήσει, θα φέρει στα πρόθυρα της εξουσίας τη Χρυσή Αυγή πριν καν το καταλάβει».
Ακόμα πιο ενδιαφέρον έχει η συνέχεια του άρθρου, καθώς κάτω από τον υπότιτλο «Το ενδεχόμενο αθώωσης» γράφονται τα εξής πολύ ενδιαφέροντα: «Πλέον η υπόθεση Χ.Α. έχει μπει στην τελική ευθεία και κυβερνητικοί κύκλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έκβαση του δικαστηρίου το οποίο ξεκινά στις 20 Απριλίου. Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι κάποια (αν όχι όλα) από τα πρωτοκλασάτα στελέχη πρώτης γραμμής να αθωωθούν και «ξαναβαπτισμένα» να επιστρέψουν στην πολιτική ζωή του τόπου, με σημαία τους ότι υπήρξαν στόχος των πολιτικών τους αντιπάλων. Ενώ στο παρασκήνιο θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη δράση τους.
Αυτός ακριβώς ο κίνδυνος είναι που έχει υποχρεώσει τουλάχιστον την πρόεδρο της Βουλής (έστω και με υπερβολές) να υιοθετήσει μια ευθέως πολιτική αντιμετώπιση της ακροδεξιάς πτέρυγας της Βουλής. «Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε κανένα στοιχείο και δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε κανένα ενδεχόμενο. Η Δικαιοσύνη θα κληθεί πλέον να αποφασίσει αν είναι ένοχοι ή αθώοι για τα όσα κατηγορούνται και στην απόφαση θα οδηγηθούν από τα πραγματικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά την έρευνα. Πώς όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για μια θετική για την πολιτεία έκβαση;» σχολιάζει στην «Α» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όπως εξηγεί στο κόμμα (και την κυβέρνηση) κυριαρχούν αυτή τη στιγμή δύο τάσεις: «Υπάρχουν», λέει ο ίδιος άνθρωπος, «εκείνοι που ζητούν την πολιτική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, όπως άλλωστε οφείλουμε. Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο για να τους καταδικάσουμε ή αθωώσουμε. Μπορούμε όμως πολιτικά να τους απογυμνώσουμε μέσα στη Βουλή, αντιμετωπίζοντάς τους ευθέως. Ευκαιρίες υπάρχουν και θα δοθούν πολλές ακόμα. Κρίνοντας από το έκρυθμο του χαρακτήρα πολλών από αυτούς, δύσκολα θα κρατηθούν. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που για τους δικούς τους λόγους έχουν πεισθεί από την τακτική που είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση, οπότε επιμένουν στην ίδια επιλογή».
Είναι ολοφάνερη η αγωνία της κυβέρνησης για την αθώωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η όλη υπόθεση αποτελεί στην πραγματικότητα μια κατασκευασμένη σκευωρία της κυβέρνησης Σαμαρά. Τα λεγόμενα του ανώνυμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά φαίνεται πως προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη ημέρα από την πανηγυρική αθώωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η κατάρρευση της σκευωρίας και ο θρίαμβος της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης υπέρ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα την καταστήσουν πανίσχυρη πολιτικά.
Γι' αυτό, άλλωστε, το εν λόγω στέλεχος σπεύδει προκαταβολικά να μιλήσει για «πολιτική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής», έτσι ώστε να επιχειρηθεί να στηθεί ένας φραγμός στην ανεξέλεγκτη άνοδό της, που θα προκαλέσει η αθωωτική απόφαση. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί και η αναφορά σ' εκείνους από το κυβερνητικό στρατόπεδο, οι οποίοι «έχουν πεισθεί από την τακτική που είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση, οπότε επιμένουν στην ίδια επιλογή», ταυτιζόμενοι έτσι με την απαράδεκτη και απάνθρωπη αυθαιρεσία του Σαμαρά, του Αθανασίου και της «παράγκας» του.
Με δεδομένο ότι το σαθρό κατηγορητήριο θα συνθλιβεί κάτω από το πέλμα της πραγματικότητας, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι πανέτοιμη να αποδείξει τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη συστημική πολιτική δύναμη ότι αν κάποιος θα «απογυμνωθεί» από μια ευθεία και με σαφή πολιτικά επιχειρήματα αντιπαράθεση στην Βουλή, αυτός σίγουρα δεν θα είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Γιώργος Μάστορας